4-3-2-1 kost

En vigtig komponent i NBC’s hitshow “The Biggest Loser”, en 4-3-2-1 kost hjælper med at opnå vægttab ved at kontrollere kalorier og spise en sund, velafbalanceret menu. Dieters nyder sunde frugter, grøntsager og magre proteiner, mens du spiser mad med lavt fedtindhold og komplekse kulhydrater. På grund af tv-showets popularitet er 4-3-2-1-diæten undertiden kendt som “Største Taber” -diæt eller “Biggest Loser” -pyramiden.

Hvad er i et navn?

Dietet 4-3-2-1 får navnet fra de anbefalede serveringsforslag. Dieters på programmet spiser fire portioner af frugt og grøntsager, tre portioner protein, to portioner af fuldkorn og en servering af sunde fedt hver dag. Ideelt set tillader diætet et dagligt indtag på mellem 1.050 og 2.100 kalorier, selv om summen kan justeres efter personens startvægt.

Måltider og motion

Personer på en 4-3-2-1 kostplan spiser tre måltider om dagen og en til tre snacks også. Dieters skal holde en nøjagtig kalorieantal og overvåge deres fremgang på daglig basis. 4-3-2-1 kosten anbefaler også motion som en del af vægttabregimen, hvilket tyder på, at enkeltpersoner opbygger op til 200 til 300 minutters kardio hver uge.

Alt om mad

Dietet 4-3-2-1 lægger vægt på at spise frisk frugt og grøntsager sammen med magre proteiner som kylling, kalkun og fisk. Dieters skal begrænse stivelsesholdige grøntsager som kartofler, samtidig med at man undgår raffinerede korn og sukkerarter. 4-3-2-1 diætens liste over sunde fedtstoffer omfatter avocado, olivenolie, nødder og frø. Planen stræber efter at få 45 procent af sine kalorier fra kulhydrater, 30 procent af kalorier fra proteiner og 25 procent af kalorierne fra sunde fedtstoffer.

Fordele ved kosten

4-3-2-1 diæt er let at forstå og giver en enkel og ligetil metode til vægttab. Kosten gør det muligt for enkeltpersoner at nyde en bred vifte af fødevarer hver dag, og ideen om at spise tre måltider plus yderligere snacks vil appellere til mange diætere, der er vant til mere restriktive programmer. Kostens kostplan, som begrænser kulhydrater og usunde fedtstoffer, er også baseret på sunde næringsprincipper.

Ulemper ved kosten

Personer på 4-3-2-1 kosten skal nøje holde øje med deres kalorier og kan også have brug for at købe mad skalaer og måle kopper til korrekt måling serveringsstørrelser. Disse opgaver kan vise sig for besværlige for mange diætere. Mens det er let at forstå, har 4-3-2-1 diætet kalorieindholdsbegrænsninger, der kan vise sig at være for hårde for mange individer og kompromitterer diætets effektivitet.