Mandelsmør og omega 3

Almond smør er en næringsrig møtrik spredning, der kan bruges i stedet for jordnøddesmør. Den er lavet af mandler, en træmøtrik. Mandlen er relateret til fersken og abrikosfamilien. Den indeholder mange vitaminer og mineraler og kan være en sund del af kosten. Selvom ikke højt i omega 3 fedtsyrer er mandler en god kilde til mange næringsstoffer, herunder protein, vitamin E og calcium. De er også højt i enumættet fedt. Disse næringsstoffer er gode for hjertesundhed og arthritis.

Hvad er Almond Butter.

Almond smør fremstilles ved at male mandler i en pasta svarende til jordnøddesmør. Det har en nutty smag og kan være glat eller crunchy i tekstur. Det kan endda laves med ristede eller ristede mandler og en række krydderier, såsom honning, for at give den en enestående smag. Almond smør er generelt blandet med fedt eller olie, der kan blive forkælet. Opbevar mandelsmør på et køligt, mørkt sted og, når det er åbnet, køles.

Ernæringsmæssige fordele

Tilføjelse af mandelsmør til din kost kan give nogle ernæringsmæssige fordele. Ifølge Food and Drug Administration (FDA) indeholder nødder som mandler, jordnødder, valnødder og pistacienødder mange ernæringsmæssige fordele. Mandler er en god kilde til protein, E-vitamin, calcium, magnesium, maganese, kobber, riboflavin og fiber. De er lavt i mættet fedt og højt i enumættet fedt. Der er en lille mængde omega 3 fedtsyrer fundet naturligt i mandel smør. Alene, mandler har kun spor af Omega 3 fedtsyrer, men når de blandes med en olie for at danne “smør”, er det Omega 3 fedtsyreindholdet øget. Det findes som alfalinolensyre (ALA), som kroppen omdanner til omega 3 fedtsyrer.

Omega 3 fedtsyrer

Omega 3 fedtsyrer er flerumættede fedtstoffer, også omtalt som PUFA. Din krop kan ikke lave flerumættede fedtstoffer, så det er vigtigt at få disse fedtstoffer fra din kost. Omega 3 fedtsyrer findes ikke kun i fed fisk, men også i vegetabilske olier. Vegetabilske olier, der kan indeholde omega 3 fedtsyrer, anvendes til fremstilling af mandelsmør. Afhængigt af den anvendte olie bestemmer mængden af ​​omega 3 fedtsyrer fundet. Ifølge The American Heart Association er de vegetabilske olier mest i Omega 3 fedtsyrer hørfrøolie og rapsolie. Undgå palme og kokosolie, da de er meget høje i mættede fedtstoffer og indeholder ingen omega 3 fedtsyrer.

Forskellige olier bruges til at gøre mandel smør

Fedt, såsom olie, tilsættes til mandelpasta til fremstilling af mandelsmør. Afhængigt af den anvendte vegetabilske olie kan omega 3 fedtsyreindholdet øges. En sådan vegetabilsk olie er hørfrøolie. Denne olie kommer fra hørfrøplanter og indeholder omega 3 fedtsyrer også i form af ALA. Canolaolie kan også tilsættes til mandelpasta til fremstilling af mandelsmør. Denne olie er den næsthøjeste vegetabilske olie kilde af omega 3 fedtsyrer.

Sundhedsmæssige fordele

Almond smør med omega 3 fedtsyre kan være til gavn for dit helbred samt smag af lækker. Ifølge The American Heart Association kan en diæt, der er høj i omega 3 fedtsyre, have mange fordele for hjertesundheden. Omega 3 fedtsyre kan sænke kolesterol og lavdensitets lipoproteiner (LDL). Et højt kolesteroltal og LDL-niveau er forbundet med hjertesygdomme. Omega 3 fedtsyre kan også reducere chancen for blodpropper og dermed nedsætte din chance for slagtilfælde. Andre sundhedsmæssige fordele ved at forbruge omega 3 fedtsyre er, at de kan forbedre knoglernes styrke og også virke som en antiinflammatorisk, som kan hjælpe dem, der lider af reumatoid arthritis. Det anbefalede indtag af omega 3 fedtsyre er 7 til 11 gm om ugen.