Mandler og mavefedt

Mandler er en næringsrig mad, der giver betydelige mængder protein, fiber, riboflavin, E-vitamin, magnesium, fosfor, kobber og mangan. Heldigvis behøver du ikke give dem op, hvis du forsøger at miste noget mavefedt. Så længe du ikke overdriver det med store portioner, vil de ikke medføre vægtforøgelse. Folk, der følger en vægttab kost herunder nødder har tendens til at tabe mere vægt end dem, der undgår nødder, ifølge en undersøgelse offentliggjort i “Journal of Nutrition” i september 2008, måske fordi møtrikkerne er så påfyldning.

En diæt højere i protein har tendens til at være mere påfyldning end en typisk vægttabsdihydrat, ifølge en artikel offentliggjort i “American Journal of Clinical Nutrition” i juli 2005. Mandler har ca. 5,9 gram protein pr. Ounce. Dette er mere end 10 procent af de 54 gram protein pr. Dag, der kræves af en stillesiddende person, der vejer 150 pounds.

Selvom mandler er højt i fedt, med ca. 14 gram pr. Ounce eller 22 procent af den daglige værdi, kommer kun 1,1 gram fra mættet fedt. Meget af fedtet består af sunde enumættede fedtstoffer. Dette fedt kan faktisk være nyttigt under vægttab, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2003 i “International Journal of Obesity”, der fandt ud af, at folk efter en lavt kalorieindhold med mandler erstatter nogle af de komplekse kulhydrater, tabte mere vægt. Enumættet fedt hjælper også med at reducere mavefedt og hjælper med at omfordele fedt til andre dele af kroppen, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Diabetes Care” i juli 2007.

At spise en diæt, der er høj i fiber, kan hjælpe dig med at tabe sig og dermed mavefedt ifølge en artikel, der blev offentliggjort i “Ernæring” i marts 2005. Fiberen hjælper dig med at føle dig fyldigere og kan også få dig til at absorbere færre kalorier fra din mad. Mandler giver ca. 3,5 gram fiber pr. Ounce, eller 14 procent af DV til fiber.

Mandler i sig selv vil ikke få dig til enten at vinde eller tabe mavefedt. Vægtforøgelse eller tab er alt afhængig af kalorier. Hvis du spiser for mange kalorier, vil du gå i vægt, men hvis du spiser færre kalorier end du brænder gennem dine daglige aktiviteter, vil du tabe dig. Udskiftning af kalorier fra andre, mindre sunde fødevarer med dem fra mandler kan hjælpe dig med at spise færre kalorier generelt og begrænse mavefedt.

Proteinindhold

Fedtindhold

Fiberindhold

Calorie Overvejelser