Kan du udøve din krop for at kunne splitte i en uge?

Ifølge fitness træner Pavel Tsatsouline i sin bog, “Relax in Stretch”, kræver evnen til at gøre splits mere end bare styrke eller fleksibilitet. Disse øvelser kræver også, at du træner dit neurologiske system for at slappe af dine muskler. Det betyder ikke, at du kan tvinge processen om en uge. Medmindre du er meget fleksibel og allerede tæt på at gøre en splittelse, er det ekstremt usandsynligt, at du vil kunne splitte i en uge, og at tvinge man kan være farlig.

Kan alle gøre splitter?

Ifølge Tsatsouline kan de fleste sunde voksne lære at gøre splittelser, selvom de tror, ​​at de ikke er fleksible eller er ude af form. Nogle sundhedsmæssige forhold, såsom gigt, kan dog gøre splitte umulige eller farlige. Den tid det tager dig at gøre en splittelse kan også variere med din alder og sundhedstilstand. Hvis du har en kronisk medicinsk tilstand eller en historie om skader, skal du kontakte din læge, inden du prøver at gøre splittelser.

Hvor lang tid at forvente

Der er ingen gennemsnitlig tid det tager at gøre en splittelse. I stedet vil dine resultater afhænge af din start fysiske tilstand, hvor ofte du træner, dit naturlige niveau af fleksibilitet og lignende faktorer. En uge er en urimelig periode, hvor du kan forvente at deltage. I stedet planlægge hvor som helst fra flere uger til flere måneder. Den sidste del af din træning kan ende med at være den mest udfordrende og tidskrævende.

Risici for rushing

Det er selvfølgelig muligt at tvinge dig til en splittelse, som enhver der nogensinde har haft et uheldigt fald, ved. Men at tvinge din krop i en splittelse medfører alvorlige risici. Du kan ende med muskelskader som forstuvninger og stammer i dine hofter og lår, og disse skader kan øge den tid, det tager at gøre en splittelse. Skader i benene og hofterne kan også påvirke andre områder af din krop, hvilket fører til ryg-, mavesår og benskader.

Strækninger til Splits

Butterfly stretch er et must, hvis du vil gøre en split. Sid på gulvet med din rygrad lige og knæ bøjet, så rør dine fødder sammen og træk dem ind i din lyske. Hold i 30 sekunder og gentag fem til 10 gange om dagen. Gradvist lempe ned i en split vil også hjælpe. Prøv at få hjælp fra en spotter, der kan hjælpe dig med at undgå at falde og lette så langt du kan gå uden at føle smerte. Øv det fem til ti gange om dagen, og du vil se, at din krop gradvist bliver vant til bevægelsen ved at blive mere fleksibel.