Hjerne aneurisme & motion

En hjerneaneurisme er defineret som “en bulge eller ballon i et blodkar i hjernen.” Aneurysmer udvikler sig ofte i arterier i hjernens bund og er normalt resultatet af tynde og degenererende arterievægge, ifølge MayoClinic.com. I nogle tilfælde brækker hjernens aneurysmer og forårsager blødning i hjernen – kendt som et hæmoragisk slagtilfælde. Sådanne brud er livstruende og kræver øjeblikkelig lægehjælp. De fleste hjerneaneurysmer opdages under test af andre medicinske tilstande. Behandling af en hjerneaneurisme, der ikke har brudt op, anbefales.

Symptomer

En lille uafbrudt hjerneaneurisme kan ikke producere symptomer, men en større aneurisme kan presse på væv og nerver i hjernen. Dette tryk kan forårsage smerte over eller bag øjet, dobbeltsyn og følelsesløshed eller lammelse på den ene side af ansigtet. En brudt aneurisme kan forekomme med pludselige, alvorlige hovedpine, sløret syn, anfald, en stiv nakke, opkastning og følelser af kvalme, lysfølsomhed og bevidstløshed. I nogle tilfælde lækker en aneurisme en lille mængde blod. Det er højst sandsynligt, at en lækker aneurisme vil forværre og resultere i en alvorlig brud.

Risici

Nogle bidragende faktorer til svækkelse af arterievæggene er familiens historie om hjerneaneurysmer, hypertension, hovedskader, arteriosklerose, alderdom, stofmisbrug – specielt kokain, tungt alkoholforbrug og lave østrogenniveauer, der følger overgangsalderen. Der er også medfødte lidelser, som øger risikoen for at udvikle hjerneaneurysmer som polycystisk nyresygdom, hvilket øger blodtrykket og Ehlers-Danlos, en tilstand, der svækker blodkarrene.

Forebyggelse / Solution

Hvis en uafbrudt aneurisme opdages, kan livsstilsændringer som sund kost og motion reducere risikoen for brud. Spise en sund kost og begrænse koffeinindtag vil hjælpe med at sænke blodtrykket. Andre forholdsregler omfatter undgås tung løft og forbrugende aspirin.

Fordele

At leve en sund livsstil som at holde op med at ryge og begå regelmæssig motion bidrager til god sundhed og trivsel. Fordelene er at styrke hjertet, hvilket resulterer i stærkere blodkar og øget blodgennemstrømning i hele kroppen. Denne forhøjede blodcirkulation bekæmper vasokonstriktion, som kan skyldes arteriosklerose og hypertension, to risikofaktorer for aneurysmer. Øvelse fører også til angiogenese, væksten af ​​nye blodkar fra eksisterende blodkar. Dette tjener som behandling og forebyggelse af hjerneaneurysmer. Anti-beslag medicin også behandle anfald som følge af en brudt aneurisme.

Overvejelser

Hjernens aneurismer, selvom det er alvorligt, er forebygges og vigtigst behandles. Engagerende i en sund kost og motion plan er nøgleelementer til at overvinde denne betingelse. Afvis ikke advarselssymboler og se en læge, hvis du oplever nogen af ​​symptomerne. Øvelse kan betragtes som en af ​​de reneste former for medicin og med mindst 30 minutter om dagen de fleste dage i ugen, kan du være på vej til optimal sundhed.