Arthritis og citronsyre

Leddgigt er en kronisk smerte tilstand, der påvirker kroppens ledd. Nogle typer skyldes betændelse i leddene, mens andre er resultatet af slidte fælles overflader. Alle typer har én ting til fælles: kroniske smerter. Mens citronsyreens rolle i behandling af arthritis stadig undersøges, sværger mange ved brug. Før du prøver noget supplement til arthritis smerte, diskuter risici og potentielle fordele med din læge.

Arthritis og urinsyre

Visse typer af gigt øger din krops indhold af urinsyre, som er et affaldsprodukt, som normalt forlader kroppen ved hjælp af urin. Ifølge DukeHealth.org kan både slidgigt og gigt, en anden form for gigt, medføre øget urinsyreindhold i kroppen. Høje niveauer af stoffet er ofte en indikator for arthritis. Urinsyreakkumulering kan bidrage til nogle af smerten og betændelsen forbundet med begge typer af arthritis. Undgå fødevarer, der øger urinsyre i kroppen, samt at tage medicin, der reducerer urinsyre, kan hjælpe.

Kalium Citrat og C-vitamin

Kaliumcitrat er et citronsyretilskud, der ofte bruges til at forebygge og behandle gigtflare-ups. Mens kaliumcitrat kan købes over disken, bør du ikke tage det uden først at tale med din læge. Tilskuddet kan forstyrre visse lægemidler. En mere almindelig kilde til citronsyre er C-vitamin, som også kan holde din urinsyreindhold under kontrol. Ifølge MayoClinic.com er vitamin C’s virkning på gigt ikke blevet grundigt undersøgt. For meget C-vitamin kan gøre symptomerne værre, så sørg for at diskutere supplementet først med din læge. Som et alternativ til begge kosttilskud, følg rådene fra MayoClinic.com og få simpelthen mere citrus i din kost.

Limesaft

Tale af citrus, her er et hjem middel mod arthritis smerte: fortyndet limesaft lavet af en frisk lime og vand. Ifølge Online-Family-Doctor.com kan limejuice taget om morgenen holde nogle arthritis symptomer i spil. Webstedet anbefaler limejuice specifikt over andre citrusfrugter, da det indeholder et bestemt opløsningsmiddel, der bryder op urinsyre. Selvom der ikke er nogen videnskabelig forskning til støtte for denne hjemmemedicin mod arthritis, er der lidt skade i at prøve det.

Retningslinier

Selv om det måske er eller ikke er effektivt, er det generelt sikkert at tilføje frugt og juice til din kost for deres citronsyrefordele. Men citronsyre kosttilskud er ikke en erstatning for dine sædvanlige arthritis medicin, og de kan ikke være sikkert. Alternative retsmidler undersøges sjældent i samme grad som mere traditionelle lægemidler, og deres krav reguleres ikke af FDA. Selv C-vitamintilskud kan være skadelige, hvis de tages uhensigtsmæssigt eller i kombination med visse lægemidler. Tal altid med din læge, før du forsøger at få et hjemlig middel til gigt, herunder eventuelle over-the-counter kosttilskud eller vitaminprodukter.