Allergisk reaktion på sukkerfrie produkter

Kunstigt søde produkter giver nogle trøst til diabetikere, lav-carb dietere og de besatte med tand sundhed, der ønsker at undgå de negative virkninger af sukker. Mens nogle sorter har været udsat for negativ tryk i hele deres historie, har de på markedet bestået inspektion fra US Food and Drug Association. Som enhver mad – naturlig eller syntetisk – kan sukkersubstitutter dog være uvelkomne af individuelle immunforsvar. Selvom ingen videnskabelige undersøgelser har bekræftet allergier over for sødestoffer, antyder anekdotiske beviser muligheden.

Produkter indeholdende aspartam

Aspartam blev godkendt til brug af FDA i 1981. Siden dengang har den sødet tyggegummi, diæt sodavand og slik, blandt andet edibler. Aspartam vurderes at være 160-250 gange sødere end bordsukker, selvom dets egenskaber går tabt, hvis det er underkastet bagning. Efter aspartams introduktion begyndte FDA at modtage rapporter om syge virkninger ved indtagelse. Symptomer rapporteret omfatter hovedpine, elveblest, udslæt, udseende af knuder på huden og sporadisk astma. Selv om disse betingelser er blevet bekræftet af enkelte læger, er aspartam ikke blevet identificeret som et allergen i undersøgelser foretaget af National Institutes of Health.

Saccharinprodukter

Saccharin gjorde sin vej på køkkenbordet med forskere fra Johns Hopkins University, der opdagede det i 1878. I begyndelsen af ​​1970’erne rejste undersøgelser af gnavere spørgsmål om dets potentiale som kræftfremkaldende, hvilket førte til, at FDA tilbagekaldte sin godkendelse i 1972, fulgte Ved et kortvarigt forbud mod saccharin i 1977. Lovgivningsmæssig intervention løftede forbuddet, og efterfølgende undersøgelser ugyldiggjorde de tidligere resultater. Saccharin anvendes primært som et søde sødestof og har 300 gange sødheden af ​​bordssukker. Dets allergiske potentiale ligger i dets antibiotiske egenskaber som et sulfonamidderivat, som har forårsaget hudreaktioner, følelsesløshed, kvalme, diarré og svær vejrtrækning blandt børn. De, der er allergiske overfor sulfa-stoffer, bør undgå saccharin, ifølge forskning udgivet af American Academy of Pediatrics.

Sucraloseprodukter

Godkendt af FDA i 1998 konkurrerer sucralose kraftigt med aspartam som et fødevaretilsætningsstof og finder sin vej ind i læskedrikke, is og bagværk. Det er 600 gange sødere end bordsukker og – i modsætning til aspartam og saccharin – efterlader ingen bitter eftersmag. Anecdotiske beviser viser, at nogle forbrugere af denne sødestoffer lider af allergisk rhinitis, såvel som fordøjelsessygdomme og angst. Imidlertid har vægten af ​​bevis været utilstrækkelig for organisationer som American Academy of Allergy, Astma og Immunology til at betegne sucralose – eller ethvert FDA-godkendt sødemiddel – som allergen.

Sukkeralkoholer

Eksempler på sukkeralkoholer indbefatter erytritol, isomalt, lactitol, sorbitol og xylitol. Mens disse sukkeralkoholer forekommer naturligt i frugt og grøntsager, kræver de tilsætning af hydrogenmolekyler til anvendelse i effektiv mængde som sødestoffer. I modsætning til de andre substitutter er ingen af ​​sukkeralkoholerne lige så søde som bordsukker, og anvendes som tilsætningsstoffer til hærdede kød og æskekasser. Allergier til disse stoffer er ikke rapporteret bredt, men intolerance – manglende evne til at fordøje og absorbere en mad – er mere almindelig. MayoClinic.com diætister mener, at der findes en stærk sammenhæng mellem intolerance af fructose – sukker fundet i frugt og honning – og for eksempel sorbitol.