10 eksempler på koordinering og balance øvelse

Balance- og koordineringsevner er nødvendige for hverdagens opgaver. God balance færdigheder kræver kontrol af mange muskler til at udføre aktiviteter uden at falde over. Koordineringsevner omfatter øjenhåndskoordinering, bilateral koordinering og glatte, kontrollerede bevægelser af kroppen.

Simple One-Leg Balancing

Løft et knæ op, indtil din hofte er bøjet i 90 graders vinkel. Hold det der så længe som muligt. Tid hvor lang tid kan du holde din balance. Pas på ikke at lade dine ben røre ved hinanden. Hvis du foretrækker, skal du holde på bagsiden af ​​en stol, mens du løfter dit ben og derefter fjerner din hånd langsomt for at se, hvor længe du kan holde positionen.

Kompleks One-Leg Balancing

Denne øvelse er den samme som det enkle et-balanceringseksempel, medmindre du gør denne øvelse stående på en blød overflade, som f.eks. En pude. Prøv at afbalancere med lukkede øjne med eller uden den ustabile overflade. Du kan også forsøge at nå ud til nærliggende objekter, mens du holder din balance.

Balancering på hænder og knæ

Gå ned på hænder og knæ på en motionsmåtte eller foldet tæppe. Strik en hånd ud foran dig og stræk det modsatte ben ud i luften bag dig. Hold dine kerne muskler kontraheret for at hjælpe dig med at balancere. Gentag nu på den anden side.

Twist Jumps

Start fra en stående position, hop på plads og drej 90 grader for at lande pænt uden at miste balancen. Forøg graden af ​​at dreje til 180 grader eller 360 grader uden at miste balancen ved landing.

En lavbalancestråle kan laves ud fra en række mursten eller en robust plank, der ligger mellem to mursten. Start med at gå frem og tilbage langs bjælken. Øg kravene ved at afbalancere en beanbag på dit hoved som du gør det eller ved at bøje for at samle objekter, mens du går.

Opsæt en forhindringsbane, der har en balancestråle, en plads til løb og markører til ændring af retning. Inkluder et mellemrum for en fremadgående roll eller somersault. Tiden dig selv, når du gennemfører forhindringsløbet og forsøger at forbedre din tid uden at miste din balance. Gør hindringskursen fra en anden retning for at tilføje interesse.

Tegn et hopscotch gitter på jorden, hvilket gør det så lang eller så komplekst, som du ønsker. Prøv forskellige kombinationer af hoppe og hoppe gennem de forskellige firkanter uden at røre nogen af ​​linjerne. Kast en bønnepose i en firkant eller to og undgå de kvadrater, når du hopper.

Enkle kæmpespil kan blive mere udfordrende, hvis dine fødder skal forblive inden for et bestemt rum. Prøv at stå på en pude for at kaste en bold i luften eller mod væggen og derefter tage den igen uden at flytte puden.

Sid på en øvelse bold på en øvelse måtten og sæt dine arme ud til siden for balance. Løft forsigtigt en fod ud af jorden, mens du holder din balance. Nedre og gentag med den anden fod.

Gå hæl-til-tå langs en linje markeret på jorden eller langs en streng af reb. Holde dine fødder i hæl til tå stilling, tag en bold kastet til dig af en ven, eller kast en bold mod en mur og tag den igen. At bøje knæene kan hjælpe med at holde balancen, når du fanger bolden. Prøv også at løfte en fod for at strække ud og hente objekter til siden og derefter vende tilbage til hæl-til-tå-stilling.

Balance Beam Øvelser

Forhindringsbane

Hopscotch

Bold øvelser a

Bold øvelser b

Heel-To-Toe Øvelser