Smerte i armene

En lang liste over forhold kan forårsage smerte i armene, fra et hjerteanfald til en bugsebit, karpaltunnelsyndrom til en autoimmun lidelse. Nogle forhold, der påvirker helt forskellige områder af kroppen, kan endda forårsage smerter i arme. Hvis din smerte er mild og tolerabel, kan du sandsynligvis behandle det hjemme med en smertestillende over-the-counter. Hvis smerten er alvorlig og uhåndterlig, eller hvis du har haft smerter i mere end tre dage, skal du kontakte din læge.

Arm smerte kan være forårsaget af en muskel belastning, som kan være forårsaget af en spasme eller en trækket eller tæt muskel. Muskelstammer er ofte forårsaget af overanvendelse under en fysisk aktivitet, især hvis du lige har startet en ny øvelse. Hvis du har muskelbelastning, og noget har fået musklerne til at kramme, kan det forårsage smerte og begrænset bevægelsesområde. En alvorlig belastning kan kræve medicinsk evaluering og behandling. En muskelstamme er forskellig fra en muskelkontusion, som skyldes stum kraft eller traume til muskelen. Symptomer på muskelbelastning omfatter kramper, ømhed og begrænset bevægelsesevne.

En pludselig smerte i en eller begge arme, mens det nok ikke er alvorligt, bør heller ikke tages let, især i kombination med andre symptomer. Hjertesygdom har ofte ingen symptomer, men hvis du pludselig begynder at opleve smerter i en arm kombineret med brystsmerter, kan det være et advarsels tegn på et hjerteanfald. Andre tegn omfatter åndenød, svimmelhed, kvalme og et unormalt hjerteslag. Søg lægehjælp straks.

Intenst smerte og stivhed i din arm kunne være fra en bug bid. To edderkopper i USA, der kan forårsage alvorlig skade med deres bid. Den sorte enke og den brune hule, der begge lever i varme klimaer og mørke, tørre omgivelser, kan forårsage en kramper, fornemme følelser i området med bidden. Den brune skorpion, der findes i sydvest, har kraftig gift, der kan forårsage intensiv prikken på stingstedet. Hvis du har mistanke om at du er blevet bidt af en af ​​disse edderkopper, skal du få lægehjælp.

Karpaltunnelen er en passage på indersiden af ​​dit håndled, som beskytter en vigtig nerve i din hånd. Denne nerve styrer sener og din evne til at bøje dine fingre. Tryk på det kan forårsage følelsesløshed og smerte på kort sigt og føre til karpaltunnelsyndrom. Dette syndrom er karakteriseret ved at udstråle smerter, der kan strække sig fra dit håndled til din overarm eller skulder. Karpaltunnel har været forbundet med højt repeterende arbejde. Det påvirker 1 procent af befolkningen og 5 procent af den arbejdende befolkning, der bruger udfører gentagne bevægelser med deres hænder og håndled på jobbet.

Muskelstamme

Hjerteanfald

Bug Bits og Stings

Karpaltunnelsyndrom