Kan spise ærter eller squash som en første fødevare forårsage alvorlig forstoppelse hos babyer?

Et højfiberindhold betyder, at både ærter og squash skal lave sunde første fødevarer, og det bør heller ikke resultere i forstoppelse. Når det er sagt, når du starter et nyt solidt stof, skal du huske at introducere det med mellemrum, samtidig med at du opretholder din babys flydende kost for at undgå komplikationer.

Tegn på forstoppelse

Din baby kan godt være forstoppet, hvis han har dramatisk færre eller flere afføring end normalt, ifølge HealthyChildren.org. Hold øje med afføring med en pebblige konsistens eller med blodstræk på dem. Han kan være forstoppet, hvis han er for meget nøjeregnende eller stammer i mere end 10 minutter uden at kunne passere afføring. Hertil kommer, at et forstoppet barn kan opleve noget ømhed i maven.

Ærter og squash

At spise fiberfibre som ærter og squash bør hjælpe din baby med at undgå forstoppelse og give ernæringsmæssige fordele. Højfiberindholdet trækker i vand, udfylder afføringen, men samtidig holder dem bløde. Gulerødder, søde kartofler, yams, pastinetter og rutabagas skal alle være til gavn.

Introduktion af faste stoffer

Første mad skal dampes eller koges, indtil det er blødt og derefter pureret. Squash skal skrælles og hugges i stykker, og eventuelle frø skal fjernes. På dit stadium er din babys gastrointestinale system delikat og kun klar til let fordøjelige fødevarer, modermælk eller formel. Af denne grund bør du introducere første mad en ad gangen, med en uges nåde mellem hver af de første tre eller fire fødevarer, mens du overvåger barnets reaktion. Introduktion af faste stoffer – selv de korrekte faste stoffer – for hurtigt kan være en årsag til forstoppelse.

Vedligeholdelse af væsker

Når du starter med faststoffer, er det vigtigt at opretholde barnets væskeindtag. Højfiberfaststoffer som ærter og squash skal kunne trække i rigeligt med vand for at spille deres rolle i at bygge bløde men betydelige afføring. Hvis de ikke kan det, kan forstoppelse resultere. Med det for øje skal du introducere første fødevaresmørring, for ikke at forstyrre din babys mønster af bryst eller flaskefoder.

Forstoppelse hos babyer kan være et resultat af følelsesmæssig oprør, så tving ikke faste stoffer på en uvillig baby og give masser af smil og opmuntring ved de tidlige fødder. Flytning på faste stoffer udgør en stor ændring i dit barns liv, så brug bryst og flaske fodring ikke kun til ernæring, men også for at styrke en følelse af komfort og fortrolighed.

Hold baby glad