Kan lækage bryster være tegn på for tidlig fødsel?

På et tidspunkt under graviditeten begynder dine bryster at producere colostrum. Colostrum er en tyk, gullig væske, der vil tjene som den første mad, som din baby vil have brug for, før din mælk kommer ind. Nogle kvinder vil ikke mærke kolostrum, før babyen er født, men du kan mærke, at nogle lækker fra dine bryster under graviditeten. Dette er normalt og er ikke et tegn på for tidlig arbejdskraft

Om Lækage Bryster Under Graviditet

Under graviditeten forbereder din krop sig på alt, hvad det skal gøre under arbejdet og efter fødslen. Lækage bryster er en bivirkning af din krops forberedelse til at producere colostrum og mælk til at fodre din baby efter fødslen. Dine bryster kan lække tilfældigt, men de er mere tilbøjelige til at lække under sex eller bryst og brystvorte stimulering. Især hvis det sker under sex, kan lækkende bryster ledsages af Braxton Hicks sammentrækninger. Imidlertid er ingen af ​​disse symptomer et tegn på for tidlig fødsel.

Time-Frame for Braxton Hicks Contractions

I de fleste graviditeter vil dine bryster ikke begynde at lække før tredje trimester, hvis overhovedet. Men lækker kan begynde meget tidligere – så tidligt som 12 uger gravid. Hvis dine bryster lækker nær begyndelsen af ​​graviditeten, vil du bemærke, at væsken er meget tyk og gul. I slutningen af ​​graviditeten bliver din kolostrum blærere. Selvom dine bryster begynder at lække meget tidligt i graviditeten, er det ikke et tegn på, at din baby bliver født for tidligt.

Årsager til bekymring

Tegnene på for tidlig arbejdskraft omfatter regelmæssige sammentrækninger, som øger intensiteten, rygsmerter, tryk i din vagina, vaginal udslip eller blødning og nedsat føtale bevægelse. Hvis du har for tidlig fødsel, vil dine bryster ikke udvise nogen symptomer.

Beskæftiger med lækre bryst

Lækte bryster er normale men ubehagelige. Den enkleste måde at håndtere lækre bryster på er at bruge brystpuder til at absorbere fugtigheden. Mængden af ​​væske, som dine bryster lækker under graviditet, er normalt ikke meget betydningsfuldt, så nogle få pads skal være tilstrækkelige. Du kan købe engangspuder eller genanvendelige kludpuder. Brystpuderne kommer til at være nyttige, når din baby er født, og din mælk kommer også ind. Du kan måske gå videre og skifte til barselbras, hvis du ikke har det endnu, og vælg nogle med nok polstring for at skjule brystpudeformen, så det ikke viser gennem dit tøj.