Kan en liggende cykel være hård på hofteledene?

En liggende cykel er en kardiovaskulær maskine, der arbejder dine ben. Når du bevæger dine ben i en cykelbevægelse, bruger du dine hofter. Enhver aktivitet, der bruger dine hofter i en gentagen bevægelse, har potentialet til at forårsage skade eller irritation.

Anatomi

På ydersiden af ​​dit ben, fra hofte til knæ har du en gruppe bindevæv kaldet iliotibialbåndet. ITB fungerer som en støddæmper, når du bevæger dine ben. Det hjælper også med at stabilisere dig, når du bevæger dig sidelæns. Din hoftefed består af en depression i bækkenet, der knytter toppen af ​​benbenet. ITB og hofteforbindelsen kan forværres gennem cykeltræning.

Liggestole

Fordi der er så mange liggende cykelmodeller, kan du vælge en der passer dig godt. Medmindre maskinen er justerbar, passer du ikke komfortabelt i den samme maskine, som din fodre veninde foretrækker. For at undgå hoftebeskadigelse fra ukorrekt pas, skal du prøve cyklen, før du bruger den til regelmæssig træning.

Justering

En liggende cykel skal have tilstrækkelig støtte i sædet, så ryggen støttes, og du tipper ikke dine hofter frem eller tilbage. En overdreven fremadgående tilt gør din ryg til buen, som lægger stress på dine hofter under en tur. Sædet skal være tilstrækkeligt langt fra pedalerne, at når dit ben er helt udvidet, har du en lille bøjning i knæet. Du skal ikke skifte dine hofter for at fuldføre en pedalrevolution. Pedalerne skal komfortabelt passe på dine fødder, og dine fødder skal ikke glide rundt under turen, hvilket også vil påvirke dine hofter.

Overforbrug

Den mest almindelige årsag til ubehag i hofte fra liggende cykler er gentagen brug. Hvis du cykler hver dag og fortsætter med at øge varigheden af ​​din tur, risikerer du fare for leddskade. Hver gang du bøjer og retter dit ben, er ITB involveret. Hvis du er ny til at cykle, øge modstanden i din tur eller øge afstanden, kan din ITB blive irriteret og forårsage smerter i din hofte.

Genetik

Hvis du stadig har hofte ubehag fra en liggende cykel, og du har placeret dig korrekt, tager dage med hvile eller alternativ træning eller har lettet modstanden, kan det være en strukturel abnormitet, der forårsager smerten. En anden forklaring kan være en muskuløs ubalance mellem dine bens fronter og ryg. Søg vejledning fra din læge og vær altid forsigtig med dine træningsprogrammer.