Kan drikke for meget alkohol forårsage ulcerativ colitis?

Ca. 500.000 mennesker i USA lider af ulcerativ colitis. UC er en kronisk tilstand, der kategoriseres som en type inflammatorisk tarmsygdom. Der er ingen kendt kur mod ulcerøs colitis. Imidlertid kan medicinske indgreb og livsstilsændringer reducere symptomerne og kan bringe sygdommen til eftergivelse. Overdrivet alkoholforbrug er generelt uklogt, da det kan udløse symptomerne på ulcerøs colitis.

Beskrivelse

Ulcerativ colitis er en kronisk betændelse i tarmens foring ledsaget af små læsioner, der producerer pus og blødning. Ulcerativ colitis forårsager ubehag i maven, feber og hyppig diarré, hvilket kan resultere i dehydrering. Andre symptomer kan være træthed, tab af appetit og vægt, anæmi og kvalme. Det tykkede foder af tyktarmen kan muligvis ikke absorbere vand og næringsstoffer korrekt.

årsag

For øjeblikket er årsagen til ulcerøs colitis ikke kendt. En familiehistorie af inflammatorisk tarmsygdom er en risikofaktor for udvikling af UC, og nogle genetiske abnormiteter korrelerer med forekomsten af ​​ulcerøs colitis. Immunsystemet reagerer ofte unormalt på intestinale bakterier, men det er ikke klart, om dette bidrager til UC eller er en virkning af sygdommen. Forbrug af mad eller alkohol forårsager ikke ulcerøs colitis. Men hvis der indtages mere end et glas vin hver dag, øges risikoen for en gentagelse af symptomer betydeligt, selvom sygdommen er i remission.

Livsstil og UC

Det er muligt at afbøde symptomerne på ulcerøs colitis med diæt og livsstilsændringer. Sammen med at forbruge kun små mængder alkohol, er reduktion af koffeinindtag nyttigt. Koffein stimulerer tarmene og kan øge diarré, ifølge en artikel på MayoClinic.com. Enkeltpersoner reagerer forskelligt på forskellige fødevarer, men en diæt, der er lav i fiber og forholdsvis intetsigende, er generelt tilrådeligt. Undgå kulsyreholdige drikkevarer og fødevarer, der producerer en masse gas, såsom bønner, broccoli og kål. Drik masser af væsker for at undgå dehydrering. Tag også vitaminer og kosttilskud. Stress kan gøre symptomerne værre. For at reducere stress, foreslår MayoClinic.com-artiklen et regelmæssigt træningsprogram, biofeedback-træning, meditation eller hypnose.

Medicinske behandlinger

Behandling af symptomerne på ulcerøs colitis omfatter normalt medicin, der er ordineret af din læge. I nogle tilfælde kan alvorlige symptomer såsom overdreven blødning kræve hospitalsindlæggelse. I nogle tilfælde er kirurgi nødvendig. Kirurgisk indgreb indebærer fjernelse af del eller hele tyktarmen og endetarmen.