Er gulerødder gode til afføring?

Dårlig tarm bevægelser betyder en af ​​to ting: diarré eller forstoppelse. Diarré består af sommetider ukontrollerbare løse afføring. Forstoppelse opstår, når fødevarer pakker op i tykktarmen og ikke vil bevæge sig let. Højfibre grøntsager som gulerødder kan hjælpe din afføring i begge tilfælde. Men hvis du har en særlig medicinsk tilstand, bør du konsultere din læge eller ernæringsekspert, før du foretager nogen større kostændringer.

Fiber

Gulerødder, både rå og kogte, indeholder fiber. Uopløselig fiber er vigtigere for tarmhelsen end opløselig fiber. Uopløselig fiber hjælper med at tilføje form til dine afføring. Det fugtes hårdt, påvirket afføring ved at binde vand i tarmen. Fiber fremstiller også løs afføring ved at tilføje ekstra masse og masse. I begge tilfælde hjælper disse tarmbevægelser med at blive mere regelmæssige og komfortable. Du får mindre af smerten ved forstoppelse og mindre af ubehag i diarré.

Carrot Fiber Content

Gulerødder tilbyder en god naturlig kilde til kostfiber. En frisk 7 1/2 tommer gulerod indeholder 1,2 g uopløselig fiber og 2,3 g fiber generelt, ifølge Harvard University Health Services. En halv kop skiver og kogte gulerødder indeholder ca. 0,9 gram uopløselig fiber eller 2 g i alt. Som en retningslinje bør en gennemsnitlig voksen mand rette sig efter 38 g fiber fra mad hver dag. En voksen kvinde har brug for mindre, omkring 25 g hver dag, ifølge eksperter ved Colorado State University Extension.

Anvendelse

Selvom gulerødder vil hjælpe med at løsne afføring eller forbedre tarmsituationen, er de ikke en medicinsk kur mod forstoppelse. I stedet fungerer de bedst, når de indgår som en del af en fiber med højt fiberindhold og spises regelmæssigt over tid. En populær fiberdrikkepose designet til at behandle forstoppelse tilbyder en enkelt dosis fiber pr. Portion ved 3,5 g, hvoraf ca. 80 procent er opløselig fiber. Imidlertid indeholder disse midler husker, der svulmer med vand og rummer op i dine afføring. Mens en kop og halvdelen af ​​kogte gulerødder kan indeholde en tilsvarende mængde fiber, vil de ikke få en så øjeblikkelig virkning på dine tarmbevægelser, hvis du føler dig forstoppet.

Overvejelser

Hvis en anden medicinsk tilstand udløser dine tarmproblemer, er gulerødder måske ikke den bedste løsning. For eksempel kan mennesker med Crohns sygdom kæmpe for at fordøje ordentligt gulerødder og andre grøntsager. Spise flere gulerødder vil ikke hjælpe situationen. Hvis du lider af diarré, skal du muligvis også udskifte tabte væsker. University of Maryland Medical Center foreslår at drikke gulerod og selleri juice for at genoprette balancen mellem krops elektrolytter.