Aspartam og vægttab

Aspartam, der også er kendt af dets mærke NutraSweet, søder mange fødevarer samtidig med at kalorierne bliver lave. Denne ingrediens er især populær for “kost” fødevarer og drikkevarer, såsom Diet Coke eller lys yoghurt. Men aspartam hjælper ikke nødvendigvis med vægttab. Afhængigt af andre spisevaner kan spise mad med aspartam hjælpe folk med at tabe sig eller faktisk kunne bidrage til vægtøgning.

Det grundlæggende

Aspartam er et kunstigt sødemiddel fremstillet af aminosyrerne phenylalanin og asparaginsyre. Opdaget i 1965 og godkendt til anvendelse i fødevarer af Food and Drug Administration i 1985, er aspartam blevet kaldt det mest undersøgte fødevaretilsætningsstof i historien. Aspartam anses for at være sikkert med rimeligt forbrug, ifølge store medicinske institutioner som American Medical Association og American Dietetic Association, trods løbende kontroverser omkring dets anvendelse. Fabrikanter tilføjer lige lidt aspartam til fødevarer for at skabe 200 gange den sødme, som sukker kan give og uden kalorier overhovedet.

Vægttab og kalorier

Vægttab kræver, at du tager i færre kalorier end din krop har brug for at producere energi, hvilket tvinger kroppen til at nedbryde fedt til energi. For at tabe 1 pund, skal du frigøre tilsvarende 3,500 kalorier i lagrede energireserver. Dieters bør søge måder at reducere kalorieindtag fra fødevarer og drikkevarer, samt øget motion for at forbrænde flere kalorier. For at holde kalorieindtaget lavt, bliver “kost” ofte sat i stedet for regelmæssige versioner, som f.eks. Sodavand til almindelig sodavand. Lys eller “lite” versioner af fødevarer som yoghurt, kager, varm kakao eller slik, der indeholder kunstige sødemidler som aspartam, er også almindelige substitutter til versioner af fuld kalorieindhold.

Forskning

En af kritikerne ved at bruge aspartam-sødet mad til vægttab er, at den søde smag stadig tricks i hjernen til at tro, det er sulten. Denne hypotese ville føre til en udløst effekt i kroppen, der ville frigøre fordøjelsesenzymer og insulin, som faktisk øger sultindikatorerne og potentielt forårsager en person at spise mere. Men konsekvent har tidligere forskning ikke draget denne konklusion. Forskere, der studerede dette spørgsmål, så, at forbrugende aspartam ikke øgede insulin, øgede appetitten, eller øgede at spise og drikke flere kalorier samlet. Trods dette tidligere bevis maler forskningen et andet billede. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2008 i tidsskriftet “Fedme”, studerede forskere mere end 5.000 deltagere i op til otte år og fandt ud af, at taljenerne af mennesker, der drak kostdrik, steg 70 procent mere end folk, der ikke drikkede sodavand . De foreslog, at hjernens triggere aktiveret af den søde, kaloriefri smagoplevelse, kunne være ansvarlige.

Dieting Tips

Flere strategier kan hjælpe med at gøre en vægtreduktionsplan vellykket. Først skal du bruge aspartam-søde fødevarer for at spare kalorier, men kun spise eller drikke dem som en del af et måltid eller en komplet snack. Drik en kost sodavand med frokost eller nogle veggies med hummus til en snack snarere end i sig selv. Dette vil hjælpe kroppen med at føle sig tilfreds og føler ikke, at den stadig skal finde flere kalorier. Vær også opmærksom på det samlede kalorieindtag. At have lavt kalorieindhold med aspartam giver ikke tilladelse til at spise hele kassen eller tasken. Eller diæt sodavand kan ikke retfærdiggøre en dobbelt cheeseburger med fries. Hold øje med de samlede kalorier, der spises dagligt for at sikre, at de samlede kalorieindhold stemmer overens med vægttabsindsatsen.