Antiperspirant spray vs. stick

Antiperspiranter arbejder for at reducere vådhed under armene såvel som på andre dele af kroppen. Disse produkter er talrige med hensyn til forskellige metoder, duftstoffer og formler. En af de vigtigste overvejelser er at vælge imellem en sprøjte- og støddæmpende middel. Disse produkter indeholder lignende formler, men fremstilles forskelligt, så de passer til præferencer og brug. Overvej hvad det er, du leder efter i en antiperspirant, inden du vælger mellem en pind og en sprøjteformel.

Hvordan antiperspiranter arbejde

Disse produkter bruges mest til armhulerne. Disse selvplejeløsninger indeholder aluminiumchlorid, som giver huden et beskyttende lag mod fugt. “Mænds sundhed” anbefaler at vælge et produkt indeholdende 10 procent eller mere aluminiumchlorid. Dette er uanset om du vælger en spray eller duft. Husk at spray er mere brugervenlige, da de anvendes med lidt arbejde. Antiperspirant spray kan også påføres føttene for at kontrollere fugt under træning og dagligdags aktiviteter.

Lugtproblemer

Antiperspiranter primært adresse svedsproblemer. Hvis du mærker foul body odours efter brug af en spray eller en pind, overvej at skifte til et deodorantholdigt antiperspirant. Sådanne produkter indeholder alkohol, der hjælper med at bekæmpe lugtfremkaldende bakterier, der interagerer med sved. Valget af en spray eller en pind afhænger af hvor du oplever lugten. En spray er nemmest at anvende under armene såvel som på dine fødder, mens en pind fungerer bedst til armhulen alene.

Tilføjede dufte

Duftstoffer er rigelige i antiperspiranter. Men medmindre du vælger et produkt, der indeholder deodorant, vil duften ikke direkte bekæmpe kropslugt. Duftstoffer fra en pind antiperspirant tendens til at vare længere på grund af det tykkere lag på huden. Dit valg af duft afhænger af præference – du kan altid vælge en userceret version, hvis du ikke kan lide dufte.

Natur vs Konventionelle Produkter

En anden overvejelse er at vælge mellem formodede “naturlige” og konventionelle antiperspiranter. Ifølge “Mænds sundhed” bemærker lægerne, at naturlige antiperspiranter ikke indeholder aluminiumchlorid. Da dette er en vigtig ingrediens for at forhindre sved, er effekten af ​​naturlige antiperspiranter tvivlsom. Prøv i stedet et par forskellige mærker for at se, hvilken funktion der bedst virker med din egen kropskemi.

Overvejelser

Uanset om du vælger spray eller stød antiperspiranter, vil ingen vare gøre en væsentlig forskel, hvis du ikke udøver fornuftige hygiejnevaner. Bruser hver dag og anbring antiperspirant på helt tør hud. Sådanne vaner er særlig vigtige under puberteten, når dine svedkirtler øges i aktivitet.