Angst over min puls

Ifølge Mayo Clinic er der et komplekst forhold mellem angst, hjertefrekvens og panikanfald. Angst kan medføre en stigning i individets hjertefrekvens samt hjertebanken, sveden og svimmelhed. Derudover er det ikke usædvanligt, at en person med hjertesygdom, som et mund eller højt blodtryk, har bekymringer over sin puls og det samlede hjerte-kar-sundhed.

Hjertesygdomme og symptomer

Ifølge Dr. Jay Winner, en bidragende forfatter til “Psychology Today” -magasinet, er hjertesygdomme ofte angivet ved at hvile hjertefrekvenser, der falder under 50 slag i minuttet eller stige over 100 slag i minuttet. Derudover kan symptomer på åndenød, brystsmerter og uregelmæssig hjerteslag også indikere et hjerterytme problem. Angst og panikanfald kan producere de samme symptomer, så medicinske test er typisk kræves for at udelukke et specifikt medicinsk problem med hjertet eller kardiovaskulær sundhed.

Angst og panikanfald

Mayo Clinic bemærker, at angst og panikanfald kan forårsage symptomer, der efterligner et hjerteproblem. En persons puls kan løbe, og mange mennesker kan føle, at de har et hjerteanfald. Det er også ret almindeligt for enkeltpersoner at opleve løbende angst med hensyn til deres puls og fysiske sundhed, når de oplever generaliseret angstlidelse. Mange personer oplever ekstrem bekymring over at have yderligere panikanfald, og dette kan intensivere angst.

Håndtering af angst

Kilder på Mayo Clinic antyder, at angst kan styres med en kombination af medicin og psykoterapi. I mange tilfælde vil læger ordinere psykotrope medicin til at hjælpe med at kontrollere fysiske symptomer på angst som hjertebanken og svimmelhed. Hvis problemerne med en persons hjertefrekvens er et produkt af en angstlidelse, vil medicinerne gradvist lette symptomerne. Derudover har mange personer fordel af psykoterapi, med en kvalificeret fagmand, der kan instruere patienten i angststyringsfærdigheder som åndedræts- og afslapningsteknikker.

Medicinske indgreb

Kilder på National Institutes of Health bemærker, at ændringer i hjertefrekvens kan skyldes en række andre medicinske problemer end angst. Dehydrering, anæmi og brug af stimulanter som koffein og kokain kan alle bidrage til hjertebanken. Læger vil ofte anmode om en fuld fysisk eksamen, blodprøver og et elektrokardiogram for at udelukke hjertesygdomme eller hjertemorgen.

Ekspertindsigt

Kilder på National Institutes of Health bemærke, at enkeltpersoner kan sænke deres angst om deres puls ved at afbryde brugen af ​​stimulanter såsom koffein og nikotin. Yoga eller tai chi kan regelmæssigt også reducere stress og angst og regulere puls. Kilder på Mayo Clinic bemærker også, at en afbalanceret kost og en regelmæssig øvelsesrutine er kritisk for stresshåndtering og kardiovaskulær sundhed.