Rygsmerter fra nyrer

Rygsmerter er en almindelig klage, især når folk bliver ældre. Selvom dette ofte kan blive chalked op til muskelskade eller stress, kan vedvarende lændesmerter eller flankesmerter være et symptom på alvorlig nyresygdom. Kvaliteten af ​​smerten er ofte et vigtigt led i forskellige typer af nyresygdomme. Det er vigtigt ikke at selvdiagnose og at komme til en læge, hvis rygsmerter er vedholdende.

Typer af smerter og symptomer

Flanke smerter kan være pludselige og stabbende, eller kedelige og smertefulde. Den kan forblive lokaliseret på et sted eller synes at bevæge sig til forskellige regioner på ryggen og siderne. Denne smerte kan også ledsages af andre symptomer, såsom hyppig og smertefuld vandladning, feber, kvalme og træthed. Grundigt definere problemet for din læge, fordi typen af ​​smerte og tilstedeværelsen af ​​yderligere symptomer er vigtige spor til diagnosen.

Stærk smerte

Nyre- eller urethrale sten er en af ​​de mest almindelige årsager til flanke smerter, ifølge Medline Plus. Denne smerte er ofte meget skarp og akut. Det er så alvorligt, at stofmisbrugere ofte gør krav på en historie med sten, når de forsøger at få medicin fra medicinske udbydere. Smerten i sig kan migrere, da stenen går gennem urinerne, bliver mere og mere smertefuld, jo længere stenen kommer fra blæren. Uden smerte, kan overlapning af sten være uneventful. Men kroniske forhindringer kan forårsage irreversibel skade. Det er vigtigt at kontakte en læge, når du oplever denne type smerte.

Kedelig smerte

Kedelig smerte er hyppigere forbundet med moderat avanceret kronisk nyresygdom. Sådanne sygdomme indbefatter diabetisk nefropati, IgA nefropati, FSGS, nyredysplasi eller nogen af ​​de mange sygdomme, der forårsager ardannelse af de små nyrelfilter, der hedder glomeruli. Ifølge National Kidney Foundation er flankens smerte ualmindeligt i de tidlige stadier Forekommer ofte i senere stadier af sygdommen. Den nøjagtige årsag til denne smerte er ukendt.

urinvejsinfektioner

Sløv, achey smerte kan også være forbundet med urinvejsinfektioner eller UTI’er. Urinvejen omfatter blæren, urinerne og nyrerne. Hvis infektionen er lokaliseret i nyrerne, kaldes infektionen pyelonefritis. Dette kræver hurtig behandling for at forhindre permanent nyreskader. Andre symptomer, der er fælles for UTI’er, er smertefuld vandladning, feber og kvalme.

Kræft

Rygsmerter kan også være vejledende for nyretumorer. Ifølge Anton J. Bueschen er forfatteren af ​​kapitlet om flankepine i volumenet “Kliniske metoder” smerte “ikke det mest almindelige præsenterende symptom, og når smerte er til stede, er det ofte forbundet med andre symptomer.” Normalt følger denne type smerte avancerede tumorer.