Om moralsk udvikling hos unge

En række teorier eksisterer, når det kommer til at bestemme, hvornår og hvor unge begynder deres moralske udvikling. Noget så vigtigt som de moralske værdier, som de vil træffe senere i livet, samtidig med at de træffer beslutninger, dømmes og skaber relationer kan påvirkes af noget så lille som en skolepladskonfrontation eller forsigtig forældrenes vejledning. Hver psykolog eller ekspert har en anden teori om moralsk udvikling, som alle kan bidrage til at forme dit barns moralske identitet.

Teorier om moralsk udvikling

Piaget Theory of Moral Development er centreret om begrebet, at enkle spil kan forme og afsløre et barns moralske kompas. Ved at fastsætte regler, der let kan brydes, finder et barns sande moralske udvikling sted. Yngre børn kan forklare, at reglerne skal følges, fordi nogen fortalte dem, at de skal følges. Unge børn kan ikke forstå både deres eget velfærd og en andres velfærd. Ældre børn kan forklare, at regler skal følges, så hele gruppen kan spille spillet og demonstrere, at der som en moralsk udvikling sker, begynder børn at forstå det større gode. Lawrence Kohlberg arbejdede for at forbedre Paigers arbejde i moralsk udvikling ved yderligere at udforske Udvikling set mellem yngre unge og ældre teenagere. Kohlber bemærkede, at moralsk udvikling ændres som børn alder. Et lille barn følger regler for at undgå hårde konsekvenser. Ældre unge har meget mere af en “hvad er der for mig?” Mentalitet, og følg kun regler, hvis de er i stand til at høste noget af det. Dette afslører et vigtigt punkt i moralsk udvikling, når børnene holder op med at undgå konsekvenser og arbejder i stedet for belønning i stedet. Carol Gilligan, en kvindelig terapeut, diskonterede Kohlbergs teorier, da de kun blev testet hos drenge. Hun fokuserede på den moralske udvikling i piger og kogte den ned til to vigtige facetter – retfærdighed og omsorg. Da kvindelige unge vokser og udvikler sig, når de et vendepunkt i deres udvikling, når de holdt sig tæt på deres mødre og var mindre tilbøjelige til at forstå uretfærdighed for sig selv, men kunne udvise retfærdighed og retfærdighed overfor andre. Gennem udviklingen af ​​deres følelse af retfærdighed bliver kvindelige unge mere som omsorgspersoner, ude af stand til at vende nogen væk i nød. Denne egenskab er stadig sand, da de passerer igennem til voksenalderen.

Natur og pleje

Moral udvikling hos unge omfatter både en plejende facet og en naturfacet. Nogle af den moralske udvikling opstår som ungdommen ser andre omkring ham. Et nærende miljø kan dog stadig give en ung, der mangler i moralsk udvikling. Det skyldes, at et barns egen autonomi spiller en stor rolle i den moralske udvikling.

Når moralsk udvikling begynder

Ifølge Kohlbergs arbejde sker den moralske udvikling hos unge på en bestemt tidslinje, der tegner sig for barnets læring i hjemmet, i skolen og i samfundet. Børn under 10 år har tendens til at se regler og bestemmelser som et fast absolutte. De følger regler nøje for at undgå at blive straffet og ikke bryde reglerne med vilje. Børn over 10 år eller 11 begynder at overveje domme baseret på hensigter snarere end slutresultat. Det betyder, at de vil dømme mere hårdt for en person, der gjorde en dårlig ting og ikke skadede nogen i forhold til en person, der gjorde en god ting og skadede nogen. Kohlberg fandt ud af, at unge mellem 10 og 12 år højst sandsynligt støder på dette skift i den moralske udvikling.

Andre indflydelser

Forældre kan især være interesseret i deres adolescentes moralske udvikling. Nogle forældre føler, at udviklingen af ​​det moralske kompas i deres børn er en afspejling af sig selv som forældre. Desværre er ikke alle moralske udvikling afsluttet gennem forældre. Udenfor indflydelser som venner, medier og erfaringer vil også spille en rolle i udviklingen. Forældre, undervisere og rådgivere til unge kan tage hensyn til moralsk udvikling, når der etableres belønninger og konsekvenser for visse handlinger.

Moral udvikling hos unge er ikke en eksakt videnskab, og der er stadig meget at lære om udviklingen. Mens nogle eksperter adskiller sig i deres opfattelse af, hvordan det moralske kompas er udviklet, er alle enige om, at det er en vigtig passage for passage som børn vokser, udvikler sig og tager plads som medlemmer af samfundet.

Rite of Passage