Kan allergier forårsage bryststyrken?

Næsten alting, herunder fødevarer, dyr, medicin og luftbårne stoffer, kan forårsage en allergisk reaktion. Allergi symptomer kan variere fra mild til svær, og fra lokaliseret til systemisk. De fleste allergiske reaktioner er milde og let behandles, men lejlighedsvis kan en alvorlig reaktion blive livstruende. Et symptom, der har potentiale til at blive meget alvorligt, er en følelse af stramhed eller tyngde i brystet. Hvis du er bekymret for bryststyrken, skal du ikke forsinke med at søge lægehjælp.

Allergi-induceret astma

Nogle mennesker, der er allergiske overfor pollen, kæledyrsdander og støvmider, lider af symptomer på astma som følge af eksponering for disse allergener. Bryst tyngde eller tæthed, hvæsen, hoste og vejrtrækningsbesvær er symptomer på allergi-induceret astma. I mange tilfælde kan daglig medicin afværge denne type astmaangreb, som kan undgå de stoffer, der udløser reaktionen. Spørg din læge, om allergiske skud kan hjælpe; disse injektioner hjælper gradvist din krop med at opbygge en tolerance over for det stof, der er til skade, hvilket hjælper dig med at undgå en potentielt farlig allergisk reaktion.

Anafylaksi

Anafylaksi, der undertiden kaldes anafylaktisk shock, er en alvorlig og livstruende reaktion på et allergen, normalt en mad, insektsting eller medicin. Symptomer omfatter vejrtrækningsbesvær, hvæsenhed, brysttæthed og hjertebanken. Hvis du oplever bryststyrke udover de andre symptomer, som kan omfatte hævelse i halsen eller munden, tunge eller læber, prikker eller kramper, skal du ringe til 911. Disse symptomer kan hurtigt eskalere ind i et tab af bevidsthed eller død. Hvis du har en anafylaktisk reaktion, kan din læge henvise til en allergiker til test og lære dig at behandle en sådan reaktion i fremtiden med en injicerbar form for epinephrin.

Medicinske bivirkninger

Hvis du har sæsonbetonede allergier, kan du tage en decongestant for at lindre dine symptomer på næsetopstød, hovedpine og øre smerte. Desongestant kan dekongestanter, især dem der indeholder pseudoephedrin, forårsage bryststyrke, tæthed og hjertearytmi. Disse lægemidler bør undgås, hvis du har højt blodtryk, hjertesygdomme eller andre hjerte risikofaktorer, da hjertebetingelser kan gøre bivirkningerne af afvænningsstoffer mere alvorlige. Hvis du har taget pseudoephedrin og oplever foruroligende bivirkninger, skal du stoppe med at tage dem og kontakte din læge for at få råd.

Advarsler

Enhver brystsmerter eller tyngde kan være et symptom på et hjerteanfald eller en anden alvorlig hjertesygdom, så tag ikke udgangspunkt i, at det er forårsaget af en allergi. En pludselig eller alvorlig tyngde, klemmer smerter, smerter, der udstråler til kæbe eller hals, åndenød eller et kørestik er alle indikationer for at ringe til 911. Hvis du har allergi-induceret astma, og dine regelmæssige medicin ikke styrer dine symptomer, skal du kontakte Din læge eller søge akut lægehjælp. Hvis bryststyrken ledsages af problemer med at trække vejret, skal du ringe 911.