Blod efter koloskopi

Ifølge National Institutes of Health er en koloskopi en lavere gastrointestinale undersøgelse for at vurdere patienter for abnormiteter i tyktarmen. En koloskopi udføres på ambulant basis og varer 15 til 30 minutter. Blødning efter denne procedure kan forekomme af flere årsager.

Koloskopioprocedure

Under en koloskopioprocedure ligger patienter på deres venstre side på en undersøgelsestabel. Lys sedativer administreres intravenøst. Gastroenterologen indsætter derefter et tændt rør kendt som colonoscope i anus og fremskridt det så langt som i slutningen af ​​tyktarmen. Lægen trækker så langsomt kolonoskopet ud, da han undersøger formen af ​​tyktarmen.

polypektomi

Ifølge National Institutes of Health fjerner lægen polypper, der er fundet under undersøgelsen, hvilket er kendt som polypektomi. En ledning bruges til at skære bunden af ​​polypropylen og varme påføres til stedet for at stoppe blødningen. Svag blødning efter polyfektomi er normal. Massiv blødning kan dog forekomme, især hvis en stor polyp fjernes. Ifølge Gihealth.com skal patienter, som har fået polypper fjernet, undgå kraftige aktiviteter som abdominal øvelser og løfte tunge genstande for at undgå belastning på polyfektomi-stedet, der kan føre til blødning.

Biopsy Site

National Institutes of Health siger, at under kolonoskopi kan lægen fjerne en prøve af væv fra tyktarmskinnen for mikroskopisk analyse. Et instrument, der passeres gennem koloskopet, bruges til at fjerne væv fra tyktarmene. Lidt blødning kan forekomme på stedet for biopsi. Patienterne kan opleve en lille mængde blod i afføringen efter koloskopi med biopsi. Massiv blødning eller blødning, der opstår en uge efter en koloskopi, er unormal. Ring straks din læge, hvis det sker.

Kolon punktering

Ifølge Gicare.com kan endoskopet eller kolonoskopet, der bruges til at undersøge tyktarmen, rive tærskens væg, hvilket fører til svær blødning. Blødning fra tyktarmperforering kan ikke være indlysende under koloskopi. Kraftig blødning kan forekomme flere dage efter proceduren. Patienter, der bemærker rektal blødning og lyse røde afføring bør søge omgående lægehjælp.

Behandling

Ifølge National Institutes of Health, blødning efter koloskopi kan være massiv og kræver hospitalisering, medicin og kirurgi. Nogle patienter kan miste store mængder blod og kræve blodtransfusioner. Patienter med store tykktarmtårer kan kræve kirurgi, men det er sjældent og forekommer kun 1 til 3 gange ud af 1.000 tests, ifølge NIHs hjemmeside.