Betahistinhydrochlorid og vægttab

Betahistinhydrochlorid er en medicin, der almindeligvis er ordineret til tinnitus, eller ringer i ørerne, svimmelhed og svimmelhed. Som med visse lægemidler kan bivirkninger generere alternative eller off-label-anvendelser. En bemærkelsesværdig bivirkning af betahistinhydrochlorid er vægttab, hvilket førte til yderligere undersøgelse af medicinen som et potentielt vægttabstof. Dens resultater er dog ikke garanteret, og vægttab kan begrænses til bestemte populationer.

Primærfunktion

Ifølge en undersøgelse fra 2006 i “Drug Safety” blev betahistinhydrochlorid først registreret i 1968 og bruges til at behandle Meniere’s sygdom, som påvirker det indre øre og forstyrrer balancen og symptomerne på svimmelhed og svimmelhed. Det virker ved at virke på histaminreceptorsteder, histaminreceptorsteder linjer det indre øre og påvirker væskebalancen. Medikamentet stimulerer histamin 1-receptorstederne og blokerer delvist histamin 3-receptorstederne. Disse handlinger kan udvide blodkar i det indre øre, dispergerer overskydende væske, lindrer trykket og hjælper med til at genskabe kropsbalancen.

Vægttab

Vægttab opnås bedst gennem en række midler, der omfatter en sund kost, kaloriereduktion og motion. Visse medikamenter er også blevet brugt til at fremme processen, selvom resultaterne ikke altid er konsistente. Betahistinhydrochlorid har vist sig at reducere vægten i bestemte populationer. “International Journal of Obesity” offentliggjorde en undersøgelse i 2008, der fandt medicinen betydeligt reduceret vægten hos overvægtige kvinder under 50 år. Imidlertid oplevede personer over 50 år ikke betydeligt vægttab.

Anden forskning

En af bivirkningerne af anti-psykotiske medicin, såsom olanzapin, er signifikant vægtforøgelse. For nylig blev virkningerne af betahistinhydrochlorid og olanzapin undersøgt. En undersøgelse fra 2005 i “International Clinical Psychopharmacology” journal kombinerede de to medikamenter, og resultaterne viste, at tilsætningen af ​​betahistinhydrochlorid hjalp til med at forhindre signifikant vægtstigning under olanzapinadministration. Endvidere påvirker betahistinhydrochlorid ikke virkningerne af olanzapin.

Sikkerhed

Betahistinhydrochlorid har minimal bivirkninger. Hudoverfølsomhed var den mest almindelige klage, hvor patienter oplever udslæt og andre hudforhold, der forsvandt, da administrationen blev afbrudt. Kvalme, mavesmerter og diarré blev også rapporteret. Pillerne selv indeholder lactose, og hvis du er laktoseintolerant, kan denne medicin føre til irritation. Betahistinhydrochlorid reagerer med visse lægemidler, så giv din læge en aktuel liste over dine medicin.

Overvejelser

Selvom medicinen har virkninger på vægt, bør den ikke bruges som din eneste måde at tabe sig. Det anbefales at forpligte sig til permanente livsstilsændringer, diæt og motion mål kan øge eventuelle vægttab medicin, din læge anbefaler.