Barramundi ernæring oplysninger

En hvid-fleshed indfødte australske fisk med en fast tekstur og mild, buttery smag, barramundi er også kendt som den gigantiske aborre eller nairfish. Barramundi er et alsidigt, miljøvenligt og nærende alternativ til fisk og skaldyr, der kan blive overfisket eller forurenet med forurenende stoffer som kviksølv eller polychlorerede biphenyler, rapporter “The Atlantic” madforfatter Barry Estabrook. Brug det i enhver havabass eller red snapper opskrift, der kræver grillning, stegning, broiling eller sautéing. National Smart Seafood Guide rådgiver at vælge kun barramundi opdrættet i USA, fordi andre ikke er så højt regulerede.

Lav i fedt

En 6 ounce filet af frisk barramundi indeholder 140 kalorier, og 13 procent af denne mængde – ca. 18 kalorier eller 2 gram – kommer fra fedt. For en kvinde på en 2.000-kalorie diæt ville en servering af barramundi kun levere 2 til 3,5 procent af hendes anbefalede daglige fedtindhold. Barramundi indeholder ikke mættet fedt, selvom det har 70 mg cholesterol, hvilket er 23 procent af det samlede antal en sund voksen skal have hver dag. Columbia Health sikrer, at sundhedsfordelene ved fisk som barramundi trods kolesterolindholdet stadig gør det til et godt valg i en afbalanceret kost.

Rig på Omega-3 fedtsyrer

En servering af nogle kommercielt opdrættede barramundi indeholder ca. 1 gram omega-3 fedtsyrer, næsten lige så meget som de 1,5 gram omega-3 fedtsyrer, der findes i hver servering af fede fisk som laks, makrel eller sild. Der er ikke anbefalet dagligt tilskud til omega-3 fedtsyrer, men at spise to portioner af fisk som barramundi om ugen vil give de fleste voksne nok, siger University of Massachusetts Medical School. En kost højt i omega-3 fedtsyrer kan hjælpe med at sænke dit kolesterol og mindske risikoen for hjertesygdomme, kræft og neurologiske lidelser.

Fremragende Protein Choice

Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse siger, at den gennemsnitlige voksne kvinde har brug for 46 gram protein om dagen, mens en mand skal have ca. 56 gram. Barramundi leverer 35 gram protein i en 6-ounce filet – det er 76 procent af en kvindes protein RDA og 62 procent af et menneskes daglige proteinbehov. Du kan få en bedre chance for at undgå kroniske sygdomme som diabetes, kræft og hjertesygdom, hvis du får mere af dit protein fra plantebaserede kilder, fjerkræ eller fisk og skaldyr, i stedet for rød eller forarbejdet kød.

Forskellige vitaminer og mineraler

Som alle fisk er barramundi en kilde til en række vigtige vitaminer og mineraler, som understøtter dine immun-, kardiovaskulære og nervesystemer, herunder selen, zink, magnesium, vitamin A og calcium. Hver 6 ounce barramundifilet indeholder 40 milligram calcium eller 4 procent af det daglige anbefalede indtag på 1000 milligram for voksne. Barramundi giver også ca. 4 procent af en voksen krævede indtagelse af vitamin A.