Asparaginsyre og glutaminsyre

Som en gruppe spiller aminosyrer en vigtig rolle i proteinsyntese og metabolisme. Aspartinsyre og glutaminsyre er eksempler på ikke-essentielle aminosyrer, eller dem, som din krop kan fremstille. I alt er der 20 aminosyrer. Selv om hver enkelt er identisk i deres grundlæggende struktur, indeholder hver aminosyre en sidekæde, der gør den anderledes end resten og bestemmer den rolle, den spiller i proteinsyntese og metabolisme.

Egenskaber

Ud over at dele medlemskab i kategorien af ​​nonessential aminosyrer deler asparaginsyre og glutaminsyre to andre egenskaber. Begge er sure og begge er polære, siger Virtual Chembook, et kemiinformationssted, der er oprettet af Elmhurst College i Elmhurst Illinois. Selv om otte yderligere aminosyrer også deler polaritetskarakteristikken, gør de to syregrupper og en aminogruppe, som danner strukturen af ​​sidekæden i asparaginsyre og glutaminsyre, de to eneste sure aminosyrer. Da polariteten bestemmer vandopløseligheden og en sur sidekæde påvirker graden af ​​vandopløselighed, gør disse egenskaber asparaginsyre og glutaminsyre blandt de mest hydrofile. Deres høje affinitet for vand og tendensen til at lide at tiltrække er grunden til, at asparaginsyre og glutaminsyre orienterer sig udenfor et proteinmolekyle tættere på et vandigt miljø.

Funktioner

Aspartisk og glutaminsyre funktion i dit centralnervesystem som excitatoriske neurotransmittere, der arbejder for at stimulere din hjerne, ifølge HumanNeurophysiology.com. Uafhængigt er asparaginsyre hovedfunktion at hjælpe med syntesen af ​​andre aminosyrer. Glutaminsyrefunktioner i sukker og fedtstofskifte leverer glukose til din hjerne, spiller en rolle i tanke og hukommelse og letter kaliumoverførsel gennem blod-hjernebarrieren.

Kostkilder

I de fleste tilfælde gør mængden af ​​asparaginsyre og glutaminsyre, der produceres af din krop, at få det fra din diæt eller via tilskud unødvendigt. Hvis din krop ikke producerer tilstrækkelige mængder af enten, kan du forhindre symptomer som søvnløshed, træthed og depression ved at få det fra din kost. Fødevarekilder til asparaginsyre omfatter mejeriprodukter, oksekød, fisk, fjerkræ og frø. Du kan finde glutaminsyre i fødevarer som skaldyr, kalkun og cottage cheese.

Teori / Spekulation

Lavt indhold af asparaginsyre og glutaminsyre kan bidrage til en medicinsk tilstand, der hedder narkolepsi, en sygdom præget af overdreven søvnløshed på dagen. Ifølge Dr. John Neustadt, forfatter og medicinsk direktør for Montana Integrative Medicine, påvirker lave niveauer af asparaginsyre og glutaminsyre, både tæt forbundet med mange energiproducerende processer i din krop, syntesen af ​​kemiske forbindelser, som ikke er til stede i narkolepsipatienter.

Misforståelser

Påstande om, at sure aminosyre-fødevaretilsætningsstoffer som mononatriumglutamat og aspartam truer normal hjernefunktion er falske, ifølge en rapport fra Dr. John D. Fenstrom, der blev offentliggjort i “Journal of the American Dietetic Association.” Dr. Fenstrom siger, at fordi asparaginsyre ikke har nogen vej til at nå hjernen, og glutaminsyre har hårdt begrænset adgang, påvirker heller ikke syreniveauet i sure hjerner og udgør heller ikke en trussel mod normal hjernefunktion.