Aromaterapi til allergi

Selvom nogle allergier er sæsonbestemt, og derfor kan kortvarige, tilbagevendende allergier forårsage mere alvorlige problemer over tid. Immunsystemet hos folk med allergi skal arbejde hårdere, men aromaterapi kan hjælpe med at opbygge immunsystemet, så kroppen kan begynde processen med at helbrede sig selv. Æteriske olier er en måde at naturligt behandle allergi på, såsom næsalergi, høfeber eller astma.

Essentielle olier

De bedste æteriske olier til aromaterapi til allergi indeholder antistatisk, antiinflammatorisk, antimikrobiell og / eller immunstimulerende egenskaber. Mens spike lavendel og vinrød er nyttige til allergier generelt, er eucalyptus, myrtle, lavendel, pebermynte, rosmarin, timian og te træ til hjælp til behandling af høfeber. Tysk kamille, kendt for sin antiinflammatoriske virkning, undertrykker histaminfrigivelse og bør anvendes som olie med kropsmassage.

Astma

At vælge den rigtige blanding af æteriske olier kan hjælpe med at reducere symptomerne på astma. Mennesker, der lider af milde astmasymptomer, kan finde lindring ved at tilføje rose, røgelse eller klargede salvie til vandet i en affugter. Æteriske olier kan bidrage til at åbne op for trange luftveje, der gør vejrtrækning vanskelig. Sørg for at konsultere din læge først inden du bruger disse eller andre æteriske olier. Du må ikke afbryde receptpligtige lægemidler, medmindre du rådgiver din læge. Din læge vil fortælle dig, om det er sikkert at kombinere aromaterapi med konventionel medicinsk behandling. Mens aromaterapi kan bekæmpe de negative bivirkninger af visse steroidmedikamenter, der anvendes til behandling af astma, kan brugen af ​​æteriske olier ikke være sikkert for børn under fem år.

Bivirkninger

Kathi Keville, direktør for American Herb Association, advarer om, at fordi astmatikere kan være yderst følsomme for dufte, bør du lave en snifftest, før du bruger æteriske olier som ingredienser i astma damp eller inhalationsgnid. Sniff individuelle æteriske olier eller blandinger for at sikre, at du ikke oplever nogen bivirkninger. Folk, der lider af andre former for allergi, kan også være følsomme over for visse aromaer og ingredienser. Kontroller etiketter for at bekræfte, at en æterisk olie er af høj kvalitet, eller at olien ikke er blevet fortyndet med syntetiske dufte eller andre ingredienser, hvilket kan forårsage allergiske reaktioner. Brug kun rene, terapeutiske grade æteriske olier til aromaterapi. Hudirritationer er almindelige reaktioner, som folk rapporterer, når essentielle olier eller blandinger anvendes topisk.

Terapi Metoder

Aromaterapi til allergi indebærer brug af æteriske olier normalt ved massage eller ved indånding. Aromatiske olier, der kommer fra blade, rødder, frø, frugter, blomster og træ kan indåndes eller absorberes gennem massage for at hjælpe dig med at trække vejret bedre. Ved inhalationsterapi, fortynd en dråbe æterisk olie i 1 kop kogende vand og derefter indånd dampen. Eucalyptus eller lavendelolier bruges almindeligvis til astmastøv. Når du vælger aromaterapi massage, tilsæt 10 dråber af en æterisk olie til 1 oz. Af bærerolie. Du kan også tilsætte æterisk olie af citron, eucalyptus eller kamille ind i et kar varmt vand og bløde i ca. 20 minutter.

Histamin

Inflammation af næsepassagerne aktiveres ofte ved en allergisk reaktion på noget i miljøet. Luftbårne allergener, såsom pollen, støvmider, kæledyrsdander, fjer eller skimmel kan få kroppen til at reagere ved at frigive overskydende histamin i blodet. Ifølge American Academy of Otolaryngology – Head and Neck Surgery er histamin det, som udløser kroppens immunsystem til at reagere på disse fremmede patogener, hvilket forårsager årefornemmelse og kapillærer at udvide. Der opstår betændelse, der forårsager, at nasal luftveje bliver overbelastet med slim, eller i tilfælde af astma påvirkes de nedre luftveje. Når du bruger aromaterapi som en naturlig antihistamin, har de æteriske olier lavendel og vintergrønne antiinflammatoriske egenskaber og fungerer som vasodilatorer, som får blodkar til at udvide. Lavendel er også et antifungalt og afslappende middel, der hjælper med at behandle nogle allergier.