Allergier til neglelak og hovedpine

Et manicure kan forskønne dine negle, men det kan hurtigt blive til et mareridt, hvis du er allergisk overfor ingredienser i din neglelak. En allergi mod neglelak er klassificeret som kontaktdermatitis, fordi den skyldes direkte kontakt med det stof, du er allergisk overfor. Fingernail polish indeholder en række kemiske stoffer, der kan forårsage en allergisk reaktion. Når du udvikler en allergi overfor kemikalier i neglelak, vil du være allergisk over for dem fra da af. Kontakt straks din læge, hvis dine symptomer på fingernailpolsk allergi omfatter hovedpine, fordi dette kan være tegn på en alvorlig reaktion kaldet anafylaksi.

Kontakt allergi

Kontaktdermatitis kaldes også en forsinket overfølsomhedsreaktion, fordi det i almindelighed tager flere eksponeringer af det uønskede stof eller allergen, før det frembringer en fuldblæst allergisk reaktion. Ved første kontakt absorberes allergenet i din hud, og immunceller kaldet T-lymfocytter genererer hukommelsesceller for at genkende allergenet som skadeligt ved efterfølgende eksponeringer. En allergi til neglelak er ofte tilskrives øjenmakeup eller hudplejeprodukter, fordi de indledende symptomer typisk udtrykkes omkring dine øjenlåg, ansigt, ører og nakke.

Offentlige stoffer

Fingernail polish indeholder flere kemikalier, der kan udløse en allergisk reaktion. Du kan være allergisk overfor stoffer i neglelak, basiscoat, overtræk eller neglehærder. Kemikalier, der ofte forekommer at fremkalde allergier, indbefatter toluensulfonamid-formaldehydharpiks eller TSFR, formaldehydharpiks, termoplastisk harpiks og nikkelblandingsperler. Hvis du har en allergi over for noget af kemikalierne i neglelak, før du køber, skal du læse etiketten omhyggeligt for at kontrollere ingredienslisten for allergener. Toluen sulfonamid formaldehyd harpiks er en af ​​de mest almindelige allergener i neglelak, ifølge en 2007 artikel offentliggjort i “Dermotologisk terapi”, så brug TSFR-fri polsk, hvis du er allergisk overfor dette kemikalie.

Allergi symptomer herunder hovedpine

Når du er følsom over for en eller flere af de kemiske allergener i neglelak, forekommer symptomer normalt omkring dine øjne og øjenlåg. Neglelak duftet op mod dine øjne og ansigt, især hvis du gør dine egne negle, kontakter huden omkring dine øjne. Røre dine øjne eller ansigt, før dine negle er helt tørre, kan også producere symptomer. Symptomer på mild til moderat kontaktallergi omfatter rødme, kløe, elveblødninger, hævelse, blærer og smerter. Få omgående lægehjælp, hvis du udvikler hovedpine sammen med andre allergiske symptomer. En alvorlig allergisk reaktion kaldet anafylaksi er en medicinsk nødsituation, der kræver, at dit opkald 911. Anafylaksymptomer omfatter også svære vejrtrækninger, lavt blodtryk, opkastning, forvirring og bevidstløshed.

Forebyggelse

Hvis du oplever en allergisk reaktion på neglelak, skal du straks fjerne polen fra dine negle. Vask dine negle grundigt med en mild sæbe og varmt vand for at fjerne alle spor af overtrædende kemiske stoffer. Hvis du lider en mild reaktion, er der over-the-counter behandlinger som hydrokortisoncreme, der kan hjælpe, men konsulter din læge om en behandlingsplan, der passer bedst til dine behov.