Adderall og calcium

Adderall er en medicin, der anvendes til behandling af opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse og narkolepsi. Det stimulerer dit centralnervesystem, der påvirker kemikalierne i dine nerver og hjerner, der påvirker din impulskontrol og hyperaktivitet. Adderall interagerer med en række medikamenter, herunder antacida indeholdende calciumcarbonat.

Calciumcarbonat

Calciumcarbonat er en af ​​de billigere former for supplerende calcium, og det indeholder en relativt høj mængde elementært calcium. Det er almindeligt anvendt i antacida for at hjælpe med at reducere mængden af ​​syre i din mave, da det bruger en vis mavesyre til absorption. To eksempler på antacida, der indeholder calciumcarbonat, er Tums og Rolaids.

Adderall og Calcium Interaction

Hvis du tager store mængder antacida, der indeholder calciumcarbonat, kan dette øge mængden af ​​adderall i din krop, hvilket muligvis forårsager farlige bivirkninger. Imidlertid bør en antacid lejlighedsvis være sikker, ifølge eMedTV. Hvis du tager disse antacida regelmæssigt, skal du lade din læge vide, da du måske har brug for at justere din adderall dosis.

Sikkerhed

Visse sundhedsmæssige forhold gør det usikkert at tage adderall. Disse omfatter højt blodtryk, hærdning af arterierne, glaukom, hjertesygdom, angst og historien om afhængighed af alkohol eller medicin. Adderall kan forårsage bivirkninger, der omfatter søvnløshed, svimmelhed, hovedpine, forstoppelse, diarré, uregelmæssig hjerteslag, vægttab, impotens, tør mund, forhøjet blodtryk og svimmelhed.

Overvejelser

Tag ikke adderall med C-vitamin eller frugtsaft, da dette kan gøre det mindre effektivt. Brug kun adderall som anvist af din læge, og stop ikke pludselig med at bruge adderall. Adderall er en kombination af amfetamin og dextroamphetamin og kan som sådan være vaneformgivning. Fortæl din læge om eventuelle medicin du tager for at sikre, at adderall ikke vil interagere med nogen af ​​dem og forårsage alvorlige bivirkninger.