5 ting du behøver at vide om anæmi og højt blodtryk

Anæmi og højt blodtryk går nogle gange hånd i hånd hos personer med nyresvigt, som er i dialyse. Dialyse, selv om det er nødvendigt for en nyrepatients overlevelse, bærer visse komplikationer. Friske nyrer producerer hormonet erythropoietin, der stimulerer produktionen af ​​røde blodlegemer. Manglende hormon fra en sund nyre producerer ofte anæmi hos dialysepatienter. Højt blodtryk er en førende årsag til nyresvigt. For meget væske eller natrium i nyre patienter på dialyse gør højt blodtryk endnu værre. Dette tager en vejafgift på den resterende nyrefunktion.

Anæmi og højt blodtryk går nogle gange hånd i hånd hos personer med nyresvigt, som er i dialyse. Dialyse, selv om det er nødvendigt for en nyrepatients overlevelse, bærer visse komplikationer. Friske nyrer producerer hormonet erythropoietin, der stimulerer produktionen af ​​røde blodlegemer. Manglende hormon fra en sund nyre producerer ofte anæmi hos dialysepatienter. Højt blodtryk er en førende årsag til nyresvigt. For meget væske eller natrium i nyre patienter på dialyse gør højt blodtryk endnu værre. Dette tager en vejafgift på den resterende nyrefunktion.