Voksen adhd kost

Attention-underskud / hyperaktivitetsforstyrrelse er ikke kun for børn. Omkring 8 millioner voksne i USA gør i øjeblikket deres bedste for at klare den lidelse, der forårsager uopmærksomhed, impulsivitet og hyperaktivitet, ifølge American Angst and Depression Association. Mens medicin er den mest almindelige form for behandling for ADHD, ændrer livsstil også hjælp. Der er en række forskellige ideer om hvad man skal spise og ikke spise for at klare ADHD, men at spise en sund, afbalanceret kost kan være vejen at gå. Kontakt din læge om dine kostbehov for ADHD.

Sund kost til ADHD

En vestlig kost fyldt med sukker og salt og lavt fiber, omega-3 fedtstoffer og folat er forbundet med ADHD ifølge en rapport fra 2012 i “Pædiatrics”. For at forbedre dine ADHD symptomer, spis en kost fyldt med næringsrige fødevarer såsom frugt, grøntsager, fuldkorn, magre proteiner som skaldyr og bønner og fedtfattig mejeri.

Få din Omega-3s

Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtstoffer, der spiller en vigtig rolle i hjernens sundhed. En 2014-undersøgelse undersøgt offentliggjort i “Militærmedicin” siger, at der er beskedne tegn på, at forbrugende fødevarer, der er rige på omega-3’er, kan være nyttige for dem, der forsøger at klare deres ADHD. Omega-3 fedtsyrer findes i fede fisk som laks og tunfisk, hørfrø, valnødder, sojabønner, sojaolie og græskarfrø. Forbruger to portioner af fed fisk en uge anbefales til at opfylde dine omega-3 behov. Ud over at hjælpe med at forbedre ADHD, kan få mere omega-3 i din kost også forbedre hjerte sundhed.

Måltider til ADHD

For at holde energi niveauer selv, spis fem til seks små måltider om dagen. En sund start på dagen kan omfatte en skål havregryn med valnødder og rosiner og fedtfattig cottageost med frisk cantaloupe. Spise lidt protein, såsom mejeriprodukter, bønner, nødder, fjerkræ eller fisk, med dine måltider holder blodsukkeret stabilt. En midmorning snack kan omfatte nonfat yoghurt med en banan. Til frokost kan du nyde en kalkunsmad med lavfedt schweizisk ost på fuld hvede brød med gulerodspind og et æble. Slå midnattsnedgangen med jordnøddesmør og fuldkornskrækker. En sund middag kan omfatte grillet tun med ristet blomkål og røde kartofler.

Sukker, sukkerersubstitutter og ADHD

Mange forældre til børn med ADHD begrænser indtaget af sukker og sukkerstatningssætamidet som følge af overbevisning om, at disse fødevarer øger hyperaktiviteten. Mens der er en forbindelse mellem en vestlig kost, der er høj i sukker og ADHD, har undersøgelser ikke været i stand til at bekræfte, at sukker eller aspartam direkte påvirker adfærd eller kognitiv funktion. Som en del af din sunde kost for ADHD bør du dog begrænse dit indtag af tilsat sukker og sukker erstatning for at give mulighed for mere nærende valg.