Koffein versus adhd medicin

Attention deficit hyperactivity disorder, eller ADHD, er en lidelse karakteriseret ved uopmærksomhed, overaktivitet, impulsivitet eller en kombination. Det amerikanske akademi for børne- og ungdomspsykiatri, eller AACAP, bemærker, at ca. 3 procent til 5 procent af børn i skolealderen har ADHD. Børn med ADHD kan have problemer i skolen eller problemer med relationer, så udiagnostiseret eller ubehandlet ADHD kan have en livslang virkning. Behandlinger for ADHD kan omfatte medicin, adfærdsmæssig eller kognitiv terapi. Nogle mennesker spekulerer på, om koffein også kan være nyttigt.

Ifølge AACAP er ADHD ikke “bare” et adfærdsproblem, og de børn eller teenagere, der har ADHD, er ofte ikke i stand til at kontrollere deres adfærd. ADHD-adfærdssymptomer som impulsivitet skal være langt mere alvorlige end hos et barn i samme alder uden ADHD og skal vare i mindst seks måneder. National Institutes of Medicine bemærker, at børn med ADHD faktisk har forskelle i deres hjerner, der kan ses med billedstudier. ADHD-børn behandler også neurotransmittere som dopamin, serotonin og adrenalin forskelligt fra deres jævnaldrende, og de kan også have psykiatriske lidelser som bipolar lidelse eller depression. Voksne kan også have ADHD, og ​​når de diagnosticeres, modtager de normalt en lignende behandling.

Selvom det kan virke kontraintuitivt, er stoffer, der stimulerer hjernen, den mest effektive behandling af ADHD og hjælper unødigt med at gøre folk med ADHD roligere. Almindeligt anvendte ADHD-medicin omfatter Adderrall, Focalin, Dexedrine, Ritalin og Concerta. Et lægemiddel, Strattera, som er i en anden klasse og ikke betragtes som en stimulant, er også ordineret til ADHD. Disse stoffer har risici: Det nationale institut for mental sundhed advarer om, at der har været nogle sjældne dødsfald hos børn med hjerteproblemer, der brugte ADHD-stoffer. Derudover har de bivirkninger, hvoraf de mest almindelige for stimulerende stoffer er nedsat appetit, søvnproblemer, mavesmerter og hovedpine. Lejlighedsvis vil børn udvikle pludselige, gentagne bevægelser eller lyde kaldet tics eller have ændringer i personlighed, så de synes at vise lidt følelser. Sjældent rapporterer børn at høre stemmer eller har hallucinationer. Strattera kan øge risikoen for selvmord hos børn og teenagere. Alvorlige symptomer kan udvikle sig pludseligt, og et barn eller en ung på Strattera bør nøje overvåges for ændringer i adfærd. Endelig kan ADHD-medicin være dyrt.

Med hvad der kan virke som mange potentielle ulemper til medicin, spekulerer nogle mennesker på, om koffein kan være et bedre valg til administration af ADHD. Marjorie Roth Leon, Ph.D., National-Louis University, gennemgik en række undersøgelser, der undersøgte anvendelsen af ​​koffein til ADHD. Roth fandt ud af, at koffein forbedrede hyperaktivitet og funktion. Leon udtalte i juni 2001 “Monitor on Psychology”, at “sammenlignet med at give børn med ADHD ingen behandling overhovedet, synes koffein at have potentiale til at forbedre deres funktion inden for forbedret forælder og lærer opfattelser af deres adfærd, reducerede niveauer Af aggression, impulsivitet og hyperaktivitet og forbedrede niveauer af ledende funktion og planlægning. ” To andre forskere, M.D. Schechter og G. D. Timmons, rapporterede i maj-juni 1985-udgaven af ​​”Journal of Clinical Pharmacology”, at 600 milligram koffein effektivt kontrollerede ADHD-symptomer, men også producerede bivirkninger. En dosis af koffein på 600 milligram er ca. ækvivalenten af ​​seks 8 ounce kopper almindelig kaffe. Diogo Lara rapporterede i 2010-udgaven af ​​”Journal of Alzheimers Disease”, at koffeinindtagelse på mindre end 6 kopper om dagen var forbundet med færre depressive symptomer, færre kognitive fejl og en lavere risiko for selvmord. Lara tilføjede, at koffeinens terapeutiske virkninger på depression og ADHD har brug for mere undersøgelse, og at høje doser koffein kan fremkalde angst, panik og endog psykose. Koffein har den fordel at være let tilgængelig og billig sammenlignet med ADHD receptpligtig medicin.

ADHD er en kompleks lidelse og kan påvirke næsten alle områder af en persons liv. Koffein kan have potentiale til at hjælpe med behandling af ADHD, men det betragtes ikke som en accepteret behandling. Der er heller ikke doseringsanbefalinger til behandling af ADHD med koffein. Koffeins bivirkninger, såsom søvnløshed, kan gøre ADHD symptomer værre. En ærlig diskussion med din sundhedspersonale er klogt, hvis du eller dit barn er blevet diagnosticeret med ADHD eller har symptomer, der kan skyldes ADHD. Sammen kan du udvikle den bedste behandlingsplan for din situation.

Om ADHD

ADHD-medicin

Koffein til ADHD

Overvejelser og advarsler