Kan salicylsyre og svovl sæbe bruges samtidig?

Selv om der ikke er en ideel tid til en pause, ser bumser altid op i de mest ubelejlige lejligheder. Desværre tager medicin tid til arbejde, nogle gange så meget som fire til otte uger, så du er ofte tilbage med at spille ventende spil. For at fremskynde opsvinget forsøger mange mennesker at kombinere acnebehandlinger. Det er ikke altid en god ide.

Keratolytiske midler

Salicylsyre og svovl virker på huden på lignende måder – begge er keratolytiske midler, hvilket betyder, at de fremmer peeling af døde hudceller. Fordi døde hudceller kan kombinere med overskydende olie for at tilstoppe dine porer og føre til acne, lyder de to sammen sandsynligvis dobbelt så effektivt til styring af dine breakouts. Men disse to ingredienser kan for meget irritere din hud.

Hudirritation

Selvom nogle mindre hudirritation kan virke som en lille afvejning for at forbedre din hudfleksibilitet, kan du gøre mere skade end godt. Irriterer din hud fører ikke kun til tørhed og afskalning. Det kan også gøre din acne værre, så det er normalt ikke tilrådeligt at bruge både salicylsyre og svovelsæbe på samme tid, medmindre selvfølgelig din hudlæge fortæller dig ellers. Der er sæber på markedet, der indeholder både svovl og salicylsyre Syre, som kan bruges til behandling af acne, såvel som andre hudforhold, såsom seborrheisk dermatitis. Men sæbe kan føre til hudirritation, skrælning og tørhed. Disse typer af sæbe bør heller ikke anvendes sammen med andre topiske lægemidler til huden, herunder benzoylperoxid, resorcinol og tretinoin, advarer MayoClinic.com.

Henstilling

Hvis du vælger at bruge salicylsyre, skal du vaske med en mild rengøringsmiddel, inden du påfører huden. Gentle rensemidler har tendens til at indeholde ingredienser, der ikke irriterer eller tørrer din hud som hårde sæber og astringenter. Efter vask skal du anvende din lotion, der indeholder salicylsyre, til at skræmme de døde hudceller og fjerne dine porer.

Andre muligheder

Som ethvert aktuelt middel er salicylsyre ikke for alle. Du kan muligvis ikke opleve nogen forbedringer i din hudfarve ved brug. Hvis det er tilfældet, overvej at prøve en lotion indeholdende benzoylperoxid eller resorcinol. Begge disse ingredienser er effektive til at håndtere mild til moderat udbrud. Hvis din acne er alvorlig, er der dog ikke sandsynligvis stærke nok over-the-counter medicin. Tal med en hudlæge for at afgøre, om en receptpligtig medicin kan kontrollere og behandle din acne.