Kan du være allergisk overfor kakao?

Selvom sundhedspersonale ikke benægter muligheden for en kakaoallergi, foreslår de, at det kun forekommer sjældent. Den amerikanske College of Allergy, Astma og Immunology siger, at kun 4 procent af voksne oplever ægte fødevareallergi. Af den lille procentdel reagerer 90 procent på en eller flere af kun otte fødevarer: mælk, æg, trænødder, jordnødder, soja, hvede, skaldyr og fisk. Ofte reagerer de med “kakao” -allergier reelt på en anden ingrediens i kakaoproduktet.

Mulige syndere

Til sondring stammer amerikanske mad- og stofadministration navnet på den faktiske bønne som “cacao” og bønnen i pulver som “kakao”. Når det er bundet i pulver, kommer bønnen i kontakt med overflader og andre stoffer. Udstyret kan have været brugt til at behandle andre produkter, og selve pulveret kan kombineres med konserveringsmidler og sødemidler, før det tilsættes til et chokoladeprodukt. Traditionelle chokoladebjælker indeholder ikke kun cacao bønne dele, men andre ingredienser som sukker, kunstige sødemidler, mælk, nødder, hvede, soja, majssirup og koffein. Nogen med laktose- eller glutenintolerans kan reagere på mælken eller hvedens indhold, mens en person med en nødmålsallergi kan reagere på bit jordnødder eller jordnøddeolie i en chokolade candy bar. Chokolade kan også indeholde nikkel, som forårsager hudreaktioner hos nogle mennesker.

Symptomer

Symptomer, der ofte er forbundet med allergier over for kakao eller kakaoprodukter, omfatter hovedpine, elveblest og andre hududslæt, rektal kløe, halsbrand, vejrtrækningsbesvær og forvirring. I ekstreme tilfælde kan eksponering forårsage anafylaksi, en potentielt livstruende reaktion karakteriseret ved åndenød, forvirring, hurtigt fald i blodtryk, brystsmerter, svimmelhed, hjertebanken, kvalme, diarré og bevidstløshed. Hvis du har mistanke om anafylaksi, skal du straks ringe til nødhjælp.

Diagnose

Kontakt en læge for at få hjælp til at diagnosticere den egentlige årsag til din lidelse. For at starte, vil lægen sandsynligvis foretage en fysisk undersøgelse og bede om detaljer om tidligere reaktioner, såsom hvor hurtigt reaktionen opstod efter at have spist, hvilke fødevarer du indtog og i hvilke mængder, og om hjemmehjælpemidler som over-the-counter Antihistaminer, lindrede symptomer. Derefter kan lægen anbefale en blod- eller hudtest af din krops reaktioner på specifikke allergener.

Behandling

Hvis du rent faktisk er allergisk over for cacao bønnen, skal du undgå alle produkter, der indeholder kakao. Du bør også være opmærksom på cola-produkter med forsigtighed, da antigenerne kan være relaterede og kan fremkalde lignende allergiske reaktioner. Hvis du er allergisk overfor en ingrediens, der ofte kombineres med kakao i produkter, skal du altid læse ingredienserne på produktmærkerne, før du bruger dem. Food Allergen Labeling og Consumer Protection Act kræver, at producenterne oplistes på etiketter, om produkter indeholder eller kan have været udsat for nogen af ​​de otte mad allergener. Konsulter først en læge, men du kan muligvis tolerere mørk chokolade af høj kvalitet, som normalt indeholder færre ingredienser. Også, afhængigt af sværhedsgraden af ​​din allergi, overveje at bære et medicinsk alarm ID armbånd. Hvis din læge ordinerer allergi medicin, såsom epinephrine, altid bære det med dig. En læge kan også ordinere lotioner eller antihistaminer til hududslæt og en antacida eller anti-diarré for gastrointestinale reaktioner.