Kan du motionere med navlestreg?

En brokkelse opstår, når en struktur eller et organ udstikker gennem et svagt muskelområde. Med en navlestreg, udstikker en del af tarmene gennem mavemusklerne, tæt ved navlen. Tilstanden er mest almindelig hos spædbørn, og navlebrækkene har tendens til at gå væk inden for det første år, ifølge Mayo Clinic. Hos voksne kan faktorer, der forårsager øget abdominal tryk, såsom fedme, tung løft og graviditet alle medføre navlestang. Øvelse kan forværre en navlestang og du bør tage visse forholdsregler for at beskytte dig selv. Kontakt din læge, inden du træner med en brokk.

Brug en brokkelse under hver øvelse. En brokkestøtte understøtter dine abdominale muskler for at forhindre, at brokene forværres under træning. Din læge kan ordinere et truss til dig, eller du kan købe en fra en medicinsk forsyning butik eller en online forhandler.

Brug vægt maskiner og siddende øvelser. Stående øvelser tvinger dig til at engagere dine abdominale muskler, hvilket kan øge trykket i din torso og forværre din brok. Træningsmaskiner isolerer musklerne med lidt til intet abdominal involvering.

Undgå øvelser, der bøjer og udvider ryggen. Knapper, skrå øvelser og rygudvidelser kan alle forværre en navlestreg. Arbejd ikke din abs, før brønden har helet.

Fokus på aerobic øvelser som walking, løb eller en aerobic klasse. Kardiovaskulær træning sætter ikke så meget på din mave som modstand. Brug din truss til at give ekstra abdominal støtte og være opmærksom på, hvordan du føler under øvelsen.