Beta sitosterol til behandling af hårtab

Beta-sitosterol er en phytosterol, en type alkohol, der forekommer naturligt i planter. Dens kemiske struktur svarer meget til kolesterol. Faktisk tilsættes beta-sitosterol til visse fødevarer, såsom margarin og majones, for at reducere absorptionen af ​​kost kolesterol. Beta-sitosterol er også kendt for at forhindre hårtab. Hårtab kan være tegn på sygdom, så sørg for at se din læge at udelukke en alvorlig medicinsk tilstand, før du forsøger at håndtere hårtab alene.

Videnskabeligt Bevis

Resultaterne af det første placebokontrollerede, dobbeltblindede studie om effektiviteten af ​​naturlige 5-alfa-reduktase type II hæmmere, nemlig beta-sitosterol, blev offentliggjort i 8. april 2002 udgaven af ​​Journal of Alternative and Complementary Medicine. Lederforsker Nelson Prager rapporterede, at beta-sitosterol fremmer signifikant forbedring hos seks ud af 10 mandlige forsøgspersoner med mild til moderat androgenetisk alopeci eller mandlig mønsterbalding. Udgaven af ​​Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine den 19. august 2009 fremhævede en undersøgelse, der viste, at beta-sitosterol i kombination med to antiinflammatoriske midler succesfuldt ændrede genekspression og hæmmet inflammation i dyrkede humane hudceller, der simulerede karakteristika Af androgenetisk alopeci.

Naturligt dyrket stof

Betasitosterol findes i flere kornkorn, rørsukker, sojabønner, majs, avocadoer, græskarfrø og pekannødder. Denne agens findes også i bær af visse urter, især palmehøne og havtorn. Ifølge online-databasen hos Drugs.com ekstraheres beta-sitosterol mest fra uaffineret jordnøddeolie, avocadoolie og sojabønneolie.

effekter

Med hensyn til forebyggelse af hårtab er hovedvirkningen af ​​beta-sitosterol at hæmme ekspressionen af ​​5-alfa-reduktase type II, enzymet primært ansvarlig for omdannelsen af ​​testosteron til dihydrotestosteron eller DHT. Dette sekundære hormon er faktisk langt mere potent end testosteron og spiller en stor rolle i mandlig seksuel udvikling og fysiske egenskaber. I din ungdom fremmet DHT væksten i ansigtshår og uddybningen af ​​din stemme. Imidlertid begynder receptorstederne for dette hormon med tiden at reagere forskelligt. Ironisk nok stimuleres bryst- og ansigtshalsfollikler til at producere mere vækst, men da flere og flere DHT binder hårfollikelreceptorer i hovedbunden, begynder de at blive slumrende. Ny vækst på hovedet bliver gradvist tyndere, indtil hårene ikke længere kan bryde gennem huden. Faldende niveauer af testosteron påvirker også hårvækst hos kvinder, da de alder, selvom østrogen giver nogle modvirkninger. Efter overgangsalderen er en kvinde imidlertid også sårbar over for hårtab.

Plant Steroler

Betasitosterol er medlem af en familie på 60 plantesteroler, der også omfatter campesterol, stigmasterol og brassicasterol. Selv om dette stof er kemisk ligner og opfører sig på samme måde som kolesterol, er de to iboende forskellige. For en ting er kolesterol en sterol, som specifikt findes i cellemembraner hos pattedyr. Betasitosterol findes på den anden side i cellemembraner hos både dyr og planter. Derudover absorberes beta-sitosterol ikke godt i tarmene eller fremstilles af kroppen som kolesterol er. Ifølge en videnskabsrådgivning udstedt af American Heart Association Nutrition Committee i tidsskriftet Circulation, suppleres den supplerende form for beta-sitosterol, såvel som typen tilsat til berigede fødevarer, til liposteroliske forbindelser for at øge opløseligheden i fedtstoffer.

Dos and Don’ts

American Heart Association siger, at der er få risici forbundet med beta-sitosterol-tilskud. Imidlertid kan nogle individer opleve et fald i absorptionen af ​​andre næringsstoffer eller være tilbøjelige til at absorbere høje niveauer af plantesteroler. Tal med din læge, før du bruger beta-sitosterol til behandling af hårtab.