Amning og sur lugt fra afføring

En ammende mor holder ofte nøje på hendes babyens tarmbevægelser for at holde styr på babyens mælkeindtag. Mens de fleste tarmbevægelser fra ammende babyer ikke har en stærk lugt, kan en sur lugt fra babyens fæces angive en følsomhed eller en mere alvorlig medicinsk tilstand. Heldigvis er de fleste tilfælde af sure lugtende afføring i ammende babyer forebyggelige og behandles med enkle ændringer i din kost eller din baby.

Årsager

Uvanlige ildelugtende afføring i babyens ble ofte skyldes diætetiske årsager. Følsomhed over for laktose er en årsag til ildelugtende afføring i en ammende baby, da de koemælkeproteiner du spiser, sendes til din baby gennem din modermælk. Fodring af dine babyfaststoffer som mejeriprodukter eller fødevarer, der indeholder nødder, æg eller gluten, udløser også følsomheder hos nogle babyer, hvilket medfører uheldige lugte og andre ændringer i afføring. Mindre almindeligvis fører medicinske problemer med dit barns fordøjelsessystem som malabsorption, Crohns sygdom eller cystisk fibrose til surt ildelugtende afføring.

Misforståelser

En lidt sur lugt, som for sur mælk, er den normale og forventede lugt af en ammende babyens afføring, forklarer North Dakota Department of Health hjemmeside. For de fleste ammende mødre er der ingen grund til at reducere mængden af ​​fødevarer, du nyder eller eliminere noget i din sædvanlige kost. Ifølge Kelly Mom-webstedet, hvorimod koens mælkeproteiner er den mest almindelige årsag til fødevaresensitiviteter og beslægtede ildelugtende afføring, har meget få babyer faktisk mælkeallergi eller intolerance. Alleriges er også meget variable; fødevarer, der irriterer en babys mave, forårsager ikke nødvendigvis problemer for en anden ammende baby, forklarer hjemmesiden.

Behandlinger

Hvis din børnelæger har mistanke om, at din baby er sur afføring, skyldes en intolerance eller allergi over for en mad, du spiser, er en eliminerende kost fra din side ofte nok til at rette op på tilstanden. Ifølge Kelly Moms hjemmeside kan din krop have brug for op til to uger for at eliminere alle udløsende proteiner, og din babys krop kan muligvis have en anden uge eller to ud over det for at befri ham fra de krænkende proteiner. Syrelugtende afføring forårsaget af intestinale infektioner kræver ingen specifik behandling, medmindre din baby udvikler alvorlig diarré og opkastning. I så tilfælde behandler en oral rehydrering eller elektrolytopløsning ud over din modermælk dehydrationssymptomer relateret til din barns sygdom.

Forebyggelse

Du behøver ikke holde op med at amme din baby, hvis hans afføring udvikler en sur eller ildelugtende lugt. Hold en dagbog om fødevarer, du spiser, eller fødevarer, du giver din baby, og hans afføring, for at bestemme udløsende fødevarer. Så kan du fjerne dem fra din kost. Tilføjelse af en ny mad til din babys kost hver fjerde til fem dage, og at give faste stoffer og ingredienser med en enkelt ingrediens gør det lettere at identificere fødevarer, der irriterer din babys mave.