Amla hårolie til hurtig hårvækst

Ifølge Ayurveda-filosofien har Amla fremragende foryngende egenskaber og er begunstiget ved behandling af lidelser i pitta dosha, livskraft eller forudbestemte egenskaber hos et individ med hensyn til sind, krop og ånd.

Hår Sundhed

Amla er kendt for at stimulere hårsækkenet til at stimulere væksten. Det nærer hårsædet, giver styrke og glans og renser hovedbunden for at forhindre skæl, hvilket giver et perfekt miljø til langt og sundt hår.

Kilde

Amlafrugten er også kendt som den Indiske Gooseberry (Emblic Myrobalan) og kommer fra amalaki-træet med oprindelse i Indiens tropiske subkontinent. Alle dele af træet, herunder barken, anvendes til at behandle forskellige betingelser. Amlafrugten er rig på vitamin C og antioxidanter.

hjemmelavet

Amlaolie er meget let at lave. Du kan bruge friske frugter eller pulveret. Begge varer kan købes hos de fleste indiske købmandsforretninger. Hvis du bruger frugten, skar den op i små terninger og lad den tørre ud, før du blander den med fenugreekpulver og olie for at gøre en pasta. Varm ingredienserne i en pande indtil brun, pas på at ikke brænde den. Lad det køle af og derefter blande blandingen og overføre amlaolien til beholdere. Olien skal være god i mindst to uger. Hvis du bruger pulveret, blød det natten over i varmt vand, inden du påfører fuglekløften og olien for at gøre pastaen. Du kan bruge ricinus, kokos eller en anden olie af valg.

Amla Products

Køb premixet amlaolie fra en indisk købmand eller online. Produkter, der er tilgængelige, varierer i mørke, med et valg af henna for at forbedre de gråfarveegenskaber og aloe vera til ekstra konditionering. Ulempen ved premixet amla er inklusion af kunstige dufte og mineralolier, som tilstopper porer i hovedbunden, hvilket fører til irritation. Mineralolie kan også bidrage til acne. Amla er infunderet i de fleste hårplejeprodukter i Indien, og kan findes i shampoo og balsam.

Pre-Shampoo

Shampoo kan være helt tørre, fjerne et overskud af naturlige olier fra hårsakslen og efterlade håret tørt og kedeligt. For ekstra beskyttelse, før du renser, skal du anvende amlaolie, så sørg for, at dit hår er grundigt belagt. Hold det på natten, så i morgen shampoo som normalt. Dit hår skal føles blødt og skinnende og være mindre modtageligt for brud. Dette vil hjælpe dit hår til at vokse længere.

Til en konditioneringsbehandling skal du opvarme amla i håret og hovedbunden, dække med en plastikkappe og sidde under en dampkøler eller tørretumbler i 20 minutter. Masseringseffekten forbedrer omsætningen og hjælper med hårvækst, da olien nærer og styrker håret. Alternativt kan du pakke dit hår i et opvarmet, fugtigt håndklæde til lignende resultater. Skyl ud og stil som sædvanlig. Brug amla daglig for at bevare glans og tilstand. Påfør en lille mængde på dine palmer, og fordel jævnt i hele dit hår og vær særlig opmærksom på enderne. Gør dette om natten. Sæt dit hår i et satin tørklæde eller hjelm for at holde det og dine puder beskyttet. Stil dit hår som normalt om morgenen.

hårbalsam