Aminosyrer i æggehvider

Aminosyrer kaldes ofte byggesten af ​​protein, fordi din krop bruger dem til at lave hundredvis af forskellige proteiner. Proteiner er afgørende for cellulær reparation og produktion af nye celler og fungerer også som enzymer, som katalyserer reaktioner; receptorer der binder hormoner og andre forbindelser og bærere til komponenter i dit blod. Æg hvide er en rig kilde til mange forskellige typer af aminosyrer, at din krop har brug for at lave proteiner og støtte dit helbred og trivsel.

Essentielle aminosyrer

Nogle aminosyrer kaldes essentielle aminosyrer, fordi din krop ikke kan fremstille eller opbevare dem i overskydende mængder, hvilket nødvendiggør forbruget af dem som en regelmæssig del af dine måltider. Æghvide fra et enkelt stort æg indeholder ca. 3,6 g protein, der giver de essentielle aminosyrer. For eksempel indeholder den ca. 0,3 gram leucin og ca. 0,25 gram lysin. Den samme mængde æggehvide indeholder også ca. 0,2 gram phenylalanin, 0,26 gram valin og mindre men signifikante mængder af alle de andre essentielle aminosyrer.

Conditional Aminosyrer

Betingede aminosyrer kan laves af din krop, men forbruge disse som en del af mad kan være nyttigt, hvilket sparer dine celler den energi, der er nødvendig for at producere dem. I tider med sygdom eller stress kan indtagelse af ekstra mængder af disse aminos være særligt gavnlige. Æg hvide er en god kilde til arginin og serin, med ca. 0,2 gram af hver i det hvide af et stort æg. Andre betingede aminosyrer i æggehvide omfatter glycin, tyrosin, cystin og prolin, med ca. 0,1 gram af hver i en æggehvide.

Andre aminosyrer

Et par aminosyrer kaldes ikke-essentielle, fordi dine celler kan konvertere essentielle aminosyrer til disse forbindelser. De er også almindeligt produceret som din krop nedbryder proteiner som en del af sin normale metabolisme, en proces kaldet proteinomsætning. Æg hvide er ret rige på flere af disse aminosyrer, hvide af et stort æg indeholder asparaginsyre, glutaminsyre og alanin, med henholdsvis 0,4, 0,5 og 0,2 g af disse ikke-essentielle aminosyrer.

anbefalinger

Æg er generelt sunde, men æggeblommer er især høje i usunde kolesterol, så du bør ikke forbruge mere end fire hele æg ugentligt og tre eller mindre, hvis du har diabetes eller hjertesygdom. American Heart Association anbefaler dig at begrænse dit daglige forbrug af kolesterol til 300 milligram og siger også 200 mg eller mindre er bedst, hvis du har højt kolesteroltal eller hjertesygdom. Et stort æg indeholder 184 milligram, alt i æggeblommen. For at reducere dit indtag af kolesterol og samtidig holde mængden af ​​sunde aminosyrer i din diæt højt, skal du vælge æggehvider i stedet for et helt æg til omeletter og andre morgenmadsspecialiteter, og erstatte et eller flere hele æg i opskrifter med æggehvider.