Afbalanceret kost til mennesker 40-50 år

En afbalanceret kost til personer fra 40 til 50 år består af en kombination af sunde fødevarer fra alle større fødevaregrupper. Kostbehov varierer afhængigt af dine kaloriebehov og aktivitetsniveau. Balanceret ernæring afhænger af sorten i din diæt, de rigtige delstørrelser og sunde valg. Planlægning af dine måltider i ugen hjælper dig med at indarbejde balance og variation i din diæt.

Retningslinier

Det amerikanske landbrugsministerium baserer dyreanbefalinger på de nuværende diæt retningslinjer for amerikanere, der offentliggøres i fællesskab med Department of Health and Human Services hvert femte år. Retningslinjerne er indarbejdet i fødevarevejspyramiden udgivet af USDA, som giver kostråd til personer over 2 år ifølge dens hjemmeside. Selvom USDA giver yderligere kosttilskud til personer over 50 år, gælder de generelle retningslinjer for personer i aldersgruppen 40-50 år.

Funktioner

En afbalanceret kost for 40 til 50 årige omfatter en række frugter og grøntsager, fuldkorn, fedtfattig mælkeprodukter og magre proteiner, ifølge USDA. Andre anbefalinger omfatter valg af fødevarer med lavt indhold af kolesterol, mættede og transfedtstoffer, salt og tilsatte sukkerarter. Når du vælger frugt og grøntsager, skal du vælge sort i tekstur og farve. Medtag grønne grøntsager som broccoli, collard greener, spinat og bok choy i din kost hver dag.

Energibalance

For at opretholde energibalancen skal din kost opfylde, men ikke overstige dine kaloriebehov baseret på din alder og aktivitetsniveau. Dietrich Guidelines for Americans 2005 anbefaler, at kvinder fra 40 til 50 år, der lever en stillesiddende livsstil, får 1.800 kalorier dagligt. Moderat aktive kvinder skal sigte mod 2.000 kalorier, mens aktive kvinder har brug for 2200. Mænd i denne aldersgruppe med inaktive livsstil har brug for 2.200 kalorier dagligt, mens moderat aktive mænd har brug for 2.400 til 2.600 og aktive mænd kræver 2.800 til 3.000.

Fordele

Spise rigtige mængder af de rigtige fødevarer vil holde dig energisk og fremme en aktiv livsstil. En afbalanceret kost fører til forbedret sundhed og en sundere vægt. God ernæring forbedrer kardiovaskulær funktion og mental sundhed og fremmer genopretning fra sygdom eller skade, ifølge National Institute for Child Health and Human Development. Andre fordele er forbedret immunitet og reduceret risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde, diabetes, osteoporose og visse former for kræft, tilføjer instituttet.

Betydning

En afbalanceret kostfunktion giver tilstrækkelig ernæring baseret på det daglige behov. Voksne skal medtage kilder til kalcium, magnesium, kalium, fiber og vitaminer A, C og E i deres kostvaner dagligt i overensstemmelse med kost retningslinjerne for amerikanerne 2005. Retningslinjerne indeholder fødekilder til disse vigtige næringsstoffer på sit websted, herunder substitutioner for Vegetarer og for dem med fødevareallergier.