104 feber i et lille barn

En normal temperatur for et lille barn er 98,6 grader eller lidt højere. En feber på 104 grader indikerer et medicinsk problem, som skal vurderes af en læge. Sjældent vil et barn med feber på 104 grader have et anfald på grund af den øgede temperatur.

Årsager

En børnefeber på 104 grader skyldes ofte influenza. Det kan også være forårsaget af en forkølelse, en øreinfektion, meningitis, en urinvejsinfektion, infektion i blodbanen eller en anden tilstand. Barnets læge kan bestemme den præcise årsag til feber afhængig af barnets andre symptomer, en fysisk undersøgelse og laboratorietest.

Ledsagende symptomer

En feber på 104 grader i et barn kan ledsages af en række symptomer afhængigt af feberens årsag. Fælles symptomer omfatter en løbende næse, hurtig vejrtrækning, slim, hoste, røde kinder, opkastning og diarré. Mindre almindelige symptomer omfatter øre smerte, forvirring, opstartsvanskeligheder, hududslæt, stiv nakke, hvæsende vejrtrækning, vejrtrækningsbesvær, lille eller ingen urinproduktion og afslag på at spise.

Advarsel

En feber på 104 grader bør vurderes af en læge, ifølge American Academy of Family Physicians. Barnets læge skal kaldes eller barnet skal tages til beredskabsrummet. Forældrene eller plejeren skal være parat til at fortælle lægen, når feberen først blev bemærket, og andre symptomer, som barnet har udvist. En liste over medicin, der er givet, og når de blev givet, er også nyttige. Lægen kan også gerne vide, om barnet har været udsat for en smitsom sygdom de sidste par uger.

Behandling

Palo Alto Medical Foundation indikerer, at acetaminophen eller ibuprofen typisk bruges til at behandle feber i et lille barn. Det er vigtigt at læse etiketten eller kassen omhyggeligt for at give den korrekte dosering. Lægemidlet bør være i en doseringsform, der passer til småbørn. Forældre bliver undertiden instrueret om at give barnet et lunkent bad eller svampe barnets krop med en lunken vaskeklud. Værelset skal holdes behagelig, og barnet skal bære lette tøj. Mens småbarns appetit kan formindskes, bør væsker opfordres til at undgå dehydrering. Barnet vil have mere hvile end normalt, da han vender tilbage.

Ting at undgå

Aspirin bør ikke gives til et lille barn uden lægeinstruktion, forklarer The Nemours Foundation. Sjældent kan det forårsage en alvorlig komplikation kaldet Reyes syndrom. Et barn, der køler, må ikke overbydes med flere lag tøj og tæpper. En børne bør ikke gives et koldt bad eller gnides med gnidningsalkohol.