På hvilket stadium af livet er ernæring vigtigere?

Selv om ernæring er vigtig i alle led i livet, er en sund kost vigtigst for børn. Et barn har brug for en sund, afbalanceret kost for at opnå sit fulde vækstpotentiale, og næring påvirker også hans sociale og kognitive udvikling. Ligesom korrekt ernæring i barndommen hjælper med at forme voksne sundhed, kan dårlig ernæring bidrage til usunde spisevaner og sundhedsproblemer senere i livet, såsom fedme og hjertesygdom.

Ernæring under graviditeten

Fysisk udvikling begynder i livmoderen. Dette er når man undgår toksiner som alkohol og tobak, og der er afgørende mængder af sukker. En sund kost på dette tidspunkt fremmer optimalt fosterudvikling. Under graviditeten skal du spise fem eller flere portioner af frugt og grøntsager dagligt. Forbruge proteinkilder som magert kød, fisk, fjerkræ og æg, men undgå federe kød. Skummetmælk og andre fedtfattige mejeriprodukter opmuntres også, ligesom de stivelsesholdige kulhydrater findes i pasta, brød, ris, kartofler og korn. Drikke seks til otte glas vand og andre væsker dagligt.

En mors ernæring under amning

Som ammende mor vil du fortsætte med at forsyne din baby med hårdt tiltrængt protein, calcium og folat samt vitamin A og vitamin C. Din baby har også brug for D-vitamin, men din modermælk kan ikke give tilstrækkelige niveauer, Så tal med din læge om at tilføje et vitamin D supplement til din kost. Undgå alt for fede eller sukkerholdige fødevarer, da disse vil give dig færre næringsstoffer til at videregive.

Skifte babyer til fast mad

Når din barns læge har godkendt en omskifter til fast mad, overgang til specielt formulerede baby korn, blandet med modermælk eller formel og enkeltkornet havregryn eller byg korn. Gradvist introducerer jarred babymad eller pureed kød, grøntsager og frugter. Giv hende en ny type mad hver få dage. Ved 8 til 10 måneder vil hun være i stand til at håndtere finskåret fingervarer, såsom bløde frugter, grahamkager og jordkød. Du kan fortsætte med at tilbyde modermælk mellem måltider for at supplere hendes kost eller give komfort.

Voksende Børn og Pre-Teens

Efterhånden som børnene vokser, ændres deres kaloribehov afhængigt af alder, køn, niveau af fysisk aktivitet og genetiske faktorer som metabolisme og vækst. Regelmæssige besøg hos lægen vil hjælpe dig med at bestemme dit barns ideelle vægt samt eventuelle nødvendige ændringer i kosten. Generelt har piger brug for 1.400 og 1.800 kalorier dagligt op til 9 år og 1.600 til 2.200 kalorier indtil 12 år. Boys kræver 1.600 til 2.000 kalorier og 1.800 til 2.400 kalorier i samme aldre. Sørg for, at disse kalorier kommer fra en afbalanceret kost rig på fuldkorn, magre proteinkilder, fedtholdige mejeriprodukter og frugter eller grøntsager, så at deres kalorieindtag brænder deres voksende organer og opfylder deres ernæringsmæssige behov.