Er løg dårlige for gastritis?

Selv om løg kan forårsage gas, har de næringsstoffer, der kan være nyttige for personer med visse mavekramper, såsom gastritis. Mange gastritister lider ikke med symptomer, men andre udvikler kvalme, mavesmerter, fordøjelsesbesvær og opkastning. Tal med din læge om, hvordan løg og andre flavonoidrige fødevarer kan lette symptomerne på gastritis.

Om gastritis

Gastritis er en betændelse i maven. Kroniske brugere af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler er tilbøjelige til denne tilstand. En anden almindelig årsag til gastritis er H. pylori infektion. Denne smitsomme sårdannende mikroorganisme inficerer ca. 20-50 procent af befolkningen i USA ifølge National Clearinghouse Information Clearinghouse. I andre lande kan så mange som 80 procent af mennesker indgå bakterier gennem forurenet mad eller vand. Ud over at erhverve gastritis kan mennesker, der ikke behandler H. pylori-infektioner, udvikle kræft eller mavesår.

Løg og gastrit

Da løg kan hæmme væksten af ​​H. pylori anbefaler University of Maryland Medical Center at folk med gastrit forbruger dem sammen med andre gavnlige fødevarer, såsom æbler, selleri, tranebær og tranebærjuice. Desuden tyder undersøgelser på, at høje indtag af hvidløg og alliumgrøntsager, herunder porrer og løg, kan bidrage til at beskytte mod mave- og kolorektalcancer, ifølge Linus Pauling Institute.

Stegte løg

Ikke alle løgretter vil gavne gastritister. Fordi stegte fødevarer kan øge betændelsen i maven, kan stegte løg og løgringe være problematisk. Undgå disse fødevarer og fokus på friske løg og andre friske frugter og grøntsager. Raffinerede fødevarer, såsom hvidt brød og sukkerbelastede snacks, er også dårlige muligheder for dem med gastritis, ligesom drikkevarer, som fremmer syreproduktion og irriterer maven, som f.eks. Alkohol og kulsyreholdige drikkevarer. Te fungerer dog på samme måde som friske løg gør for at hæmme H. pylori vækst.

Overvejelser

I sammenligning med andre antioxidantrige fødevarer som æbler og te er løg den mest gavnlige for personer med gastrit, fordi quercetin, en type flavonoid, absorberes mest fra løg. For at få flere løg i din kost, overvej at tilføje dem til dine sædvanlige opskrifter. De tilføjer smag til supper, salater og gryderetter og kan koges for at reducere deres skarpe smag.