Kropsændringer hos mænd

Når mændene modnes, opstår der en lang række forandringer i kroppen. De fleste af disse forekomster er forårsaget af fald i visse mandlige hormonniveauer. Testosteron, begynder det dominerende mandlige hormon gradvist at falde omkring 30 år. Ændringer spænder fra en eskalering af kropsfedt til fald i muskelmasse. At forstå, hvordan disse ændringer udviser, hjælper med at bremse eller muligvis forhindre bestemte kroppstransformationer.

Testosteronreduktion

Niveauer af testosteron nedgang med en hastighed på omkring en procent om året, og efter 70 år, kan faldet nærmer sig 50 procent, ifølge MayoClinic.com. Nedbringede niveauer af dette hormon kan påvirke stigninger i kropsfedt, hårtab, humørsvingninger og erektil dysfunktion. Hver mand er forskellig og kan ikke opleve alle eller nogle få af disse symptomer. Terapibehandlinger kan reducere disse effekter. Nogle af disse reaktioner kan gå ubemærket i en periode. Hvis symptomerne virker svære eller bliver vanskelige at håndtere, er det bedst at søge lægehjælp.

Tab af muskelmasse

Tab af muskelmasse og styrke som den mandlige krop modnes kaldes medicinsk som sarkopi. I en artikel fra 2002, der blev hostet på den officielle hjemmeside for The University of New Mexico, begynder denne ændring omkring en alder af 40 og stiger efter en alder af halvfjerds. “Sarcopeni ses hovedsageligt i stillesiddende individer, men er også til stede i aktive individer. Denne effekt af aldring kan delvis reversibel med en lydvægt træning regime. Modstandstræning er blevet rapporteret at påvirke det neuromuskulære system, hormon koncentrationer og proteinsynteseniveauer, hvilket resulterer i vedligeholdelse eller vækst af magert muskel.

Forøgelse af kropsfedt

Mænd oplever typisk mærkbare stigninger i kropsfedt på grund af effekten af ​​nedsatte hormonniveauer. Nedbringede niveauer af testosteron fører til en uønsket cyklus af vækst i abdominal fedt. Denne forøgelse af maveomløbet fører til øget aromataseaktivitet, som omsætter testosteron til østradiol. Mest dominerende hos kvinder, reducerer estradiol yderligere testosteron og øger modtagelsen af ​​abdominal fedtproduktion.

Mandlige overgangsalder

Mandlig overgangsalder, eller orropause, betegnes som kombinationen af ​​symptomer, der er en effekt af faldende hormonniveauer, ifølge MayoClinic.com. Symptomer omfatter ændringer i seksuel funktion, søvnmønstre og en række mulige følelsesmæssige forskelle. En læge kan vurdere mulige årsager til tegn og symptomer og forklare behandlingsmuligheder. Ærlighed med læger, selv om ubehagelige emner som mulig erektil dysfunktion, er nødvendig for at få ordentlig pleje.

Ændringer i humør

Reducerede hormonniveauer hos mænd har været forbundet med ændringer i humør. Nogle følelsesmæssige symptomer omfatter depression, nervøsitet, irritabilitet og usædvanlig træthed. Udslettende niveauer af testosteron har også været forbundet med hukommelsestab og koncentrationsvanskeligheder.