Kan du spille fodbold med en repareret herniated lændehvirvel?

På grund af hoppe og vridning og de kraftige hits, der kan hyperextrerer rygsøjlen, er hernierede skiver i nedre ryg almindelige for fodboldspillere. En herniated disk er, når kernen på en disk, der er placeret imellem dine hvirvler, skubber imod og til tiden klemmer hele vejen igennem diskens ydre ring, hvilket forårsager smerte og følelsesløshed. Fodboldspillere kan vende tilbage til at spille, når de har repareret deres hernierede disk, selvom hvordan de behandler deres skade kan påvirke deres chancer for at vende tilbage.

Tilbage til feltet

Reparation af en hernieret lændehvirvel indebærer enten ikke-operationel behandling eller operation. Ikke-operationel behandling omfatter en hvileperiode efterfulgt af at tage antiinflammatoriske lægemidler og deltage i fysioterapi. En steroid injektion kan hjælpe med at reducere inflammation og give en fodboldspiller tilbage til konkurrencen. Kirurgisk behandling involverer fjernelse af det hernierede område af disken, efterfulgt af fysisk rehab. Ifølge Dr. Wellington K. Hsu’s 2010-undersøgelse kunne 72 procent af National League Football-spillere spille fodbold igen, efter at deres hernierede lændehvirvel blev repareret med kirurgi. 64 procent af de professionelle spillere, der behandlede deres hernierede lændehøjde med ikke-operative behandlinger, kunne vende tilbage til legen.