Kan calcium og vitamin d hjælpe angst?

Angst er en fælles følelse, som de fleste mennesker oplever fra tid til anden. Angstlidelser henviser til svækkende tilstande, der kan være kroniske og kan påvirke din generelle livskvalitet. Ernæring spiller en rolle i både fysisk og følelsesmæssig sundhed. Visse vitaminer, såsom D-vitamin, kan medvirke til at minimere følelser af angst, selv om undersøgelsen vedrørende dette er begrænset.

Følelser af depression følger næsten altid angstlidelser. Både angst og depression kan forårsage problemer med at koncentrere sig, problemer med at sove og følelser af agitation. Angstlidelse kan øge risikoen for stofmisbrug, herunder alkoholisme og cigaretafhængighed. Denne type lidelse kan også øge dine chancer for at udvikle hjertesygdomme og kan øge risikoen for fedme, mave-tarm-lidelser og respiratoriske problemer. En afbalanceret kost er vigtig for din generelle mental sundhed.

Ifølge Northwestern Health Sciences University kan en vitamin D-mangel bidrage til sæsonbetinget affektiv lidelse, ofte kaldet SAD. Angst er et symptom på denne lidelse, som ofte opstår i de lange vintermåneder. Sollys er en naturlig kilde til D-vitamin, og minimale niveauer af sollyseksponering kan føre til mangel på D-vitamin. Vitamin D kosttilskud kan hjælpe med at behandle denne type vitaminmangel, men der er intet bevis for, at at tage D-vitamin vil lindre angst hos personer, der ikke har en vitaminmangel.

Calcium er et vigtigt mineral, din krop kræver for at opretholde stærke knogler og tænder. Calcium kan hjælpe med at forhindre osteoporose. Utilstrækkelige mængder calcium kan øge risikoen for at udvikle højt blodtryk, fedme og slagtilfælde, selv om mere forskning er nødvendig for at bekræfte disse fund. En undersøgelse viser også, at calcium kan spille en rolle ved at minimere symptomerne på præmenstruelt syndrom, herunder følelser af humørhed, ifølge University of Maryland Medical Center. Din krop har brug for D-vitamin til at behandle og absorbere calcium.

Angst kan have forskellige årsager og kan kræve lægehjælp. Din læge kan hjælpe dig med at afgøre, om du har en ernæringsmæssige mangel, der bidrager til dine symptomer. Et calciumindtag på over 2.500 mg dagligt kan forårsage bivirkninger som maveforstyrrelse og forstoppelse. Den optimale mængde vitamin D til tilskud kan variere afhængigt af din alder, hudton og udsættelse for sollys. Undgå at tage dette tilskud uden din læge anbefaling. For meget D-vitamin kan forårsage hyperkalcæmi og knogletab, især hos personer med nyresygdom, tuberkulose eller hyperparathyroidisme.

Angst

Vitamin D

Calcium

Forholdsregler