Er bønner gode til vægttab?

Bønner er en velkommen tilføjelse til vægttab måltidsplaner, fordi de er fyldt med essentielle næringsstoffer og hjælper med at holde dig fyldt i lange perioder. Men med undtagelse af grønne bønner, som ikke er et bælgplante som andre bønner, er mange bønner ikke nødvendigvis lave i kalorier. Spise dem i moderation som en del af en kalorieret måltidsplan vil hjælpe dig med at skure pund.

Fordele ved bønner

Bælgplanter, såsom nyre, garbanzo, sort, pinto og marinebønner, er højt i protein og fiber-gavnlige næringsstoffer, når du prøver at skur pounds. Protein hjælper med at øge mæthed og kalorieudgifter, og fiber hjælper dig med at føle dig fuld uden de ekstra kalorier. Selvom grønne bønner betragtes som grøntsager og ikke bælgplanter, er de stadig fyldt med fiber og indeholder kun 44 kalorier pr. Kop, bemærker US Department of Agriculture’s National Nutrient Database for Standard Reference.

Ulemper med bønner

Selvom bælgfrugter er protein- og fiberrige, er de fleste ikke kalorieindhold. USDA National Nutrient Database rapporterer, at 1 kop kogte pinto bønner indeholder 245 kalorier i kun 1 kop. Størstedelen af ​​disse kalorier er fra kulhydrater, som er essentielle næringsstoffer, men kan føre til vægtforøgelse, når de forbruges i overskud. Men bønner – selv stivelsesholdige bønner – kan hjælpe dig med at tabe sig, når de spises i anbefalede portioner.

Kaloriebehov

Uanset hvad du spiser, bestemmer din samlede kalorieindtagelse, hvor meget du vil tabe. Formålet med at kaste 1 til 2 pund ugentligt ved at sænke dit nuværende energiindtag med 500 til 1.000 kalorier dagligt, foreslår Centers for Disease Control and Prevention. Mange voksne har brug for ca. 1.200 til 1.600 kalorier dagligt for effektivt vægttab afhængigt af deres størrelse og aktivitetsniveau, noterer National Heart, Lung and Blood Institute.

Anbefalede portioner

Dit vægttab kalorieindhold behov bestemme mængden af ​​bønner du skal spise for effektivt vægttab. På grund af det høje fiber- og proteinindhold i bønner kan du tælle bønner som en del af grøntsags- eller proteinfødevaregrupperne. Kostledningen til amerikanerne 2010 foreslår at spise 1,5 kopper grøntsager og 3 ounce proteinfødevarer, når de spiser 1200 kalorier dagligt og 2 kopper grøntsager og 5 ounce proteinfødevarer, når de følger en 1600-kalorieindholdsplan. Hvis du lægger bælgfrugter i proteinkoncernen i stedet for veggie-gruppen, svarer 1/4 kop bælgfrugter til 1 ounce fra proteinfødevaregruppen.