Cykelkæde voks vs. olie

Cyklister er uenige om fordelene ved kædevoks kontra olie for at beskytte kæden mod snavs, slid og fugt. Olie er den mere almindelige behandling for kæder, og mere alsidig, da den kan anvendes når det er nødvendigt uden væsentlig forberedelse. Cykeleksperten Jim Langley påpeger, at mens voks afviser snavs og holder kæden i god stand i længere tid, kræver det betydelig forberedelse og er uegnet til vådt klima.

Nogle af dine bivoks

Begge produkter stammer sædvanligvis fra petroleum. Kædevoks bruger ofte paraffin voks som base. Det kan komme som en blok af voks, som du skal smelte i en sprøjtbeholder eller i en flaske med en dryppedispenser. Jim Langley og webstedet Bicycle Fixation bemærker, at nogle ryttere føjer bivoks eller andre tilsætningsstoffer til deres kædevoks for bedre vandtætning, lang levetid og kædekvalitet. Andre typer af kædeolie er fremstillet af vedvarende ressourcer, såsom sojabønner, ifølge Bloom Bike Shop.

Forskellige konsistenser

Kædeolie er tynd og kommer let ind i rullerne og mellemrum mellem ledninger, når de påføres. Når smeltet har voksen en lignende konsistens med kædeolie, men størkner som den afkøler. Når kæden roterer under en tur, kommer flager af voks ud af kæden, mens rullerne inde i kæden roterer glat mod lagene af voks.

Undersøgelse af ydeevne

Mange cyklister sværger ved kædevoks for bedre smøring og beskyttelse, men der er ingen afgørende præstationsstudier for at sikkerhedskopiere krav til voks eller olie som kædesmøremidler. Cykelfiksering, der støtter brugen af ​​kædevoks, peger på nedskæringerne af andre smøremidler: Lette kædeolier varer ikke længe nok, klæbende og tykkere smørefiller tager for meget snavs, og tung fedt er for farligt at anvende, da kæden Skal koges i den. Cykeleksperten Sheldon Brown hævder derimod, at voks ikke er så godt et smøremiddel som olie eller fedt, selvom det holder snavs fra kæden.

Anvendelse

Du bør anvende kædeolie til en kæde, der er grundigt rengjort i opløsningsmiddel eller anden affedtningsmiddel og derefter tørret. Olie rullerne kun mellem forbindelserne. Sheldon Brown foreslår, at du ikke bruger sprøjteolier, når du oljer en kæde på din cykel for at undgå smøring af din fælge eller dæk. Han råder olier på siden af ​​kæden, der vender mod baghjulets tandhjul, for at mindske problemet med forhjulet, der smider snavs på ydersiden af ​​kæden, som olien bringer ind i kæden. Voks din kæde ved at smelte parafinvoks i en dobbeltkedel, slippe i en ren og tør kæde og løft den ud for at dryppe tør.

Vedligeholdelse

Emballagen på mange cykelkædeolier opfordrer cyklister til at rense deres kæder og genanvende olien efter hver tur. Cykelfiksering siger, at en korrekt vokset kæde har brug for et nyt lag voks hver 400 til 500 miles. Bloom Bike Shop påpeger, at tørre olier og voksbaserede smøremidler afvaskes let i regnen, mens våde olier samler snavs lettere under tørre forhold. Når du bruger kædeolie, genanvend det regelmæssigt, især når du kører under forholdene modsat dem, som din olie var beregnet til.