Botox til knæet

Selvom Botox er mest almindeligt forbundet med at være en kosmetisk behandling, der bruges til at mindske udseendet af ansigtsrynker, har det været FDA godkendt som behandling for en række andre sundhedsmæssige problemer, herunder øjenlidelser og visse neurologiske tilstande. Udover at blive undersøgt som en behandling for diabetisk nerve smerte, hovedpine og overaktiv blære, forskere er i øjeblikket kigger på Botox som en behandling for at reducere alvorlige smerter relateret til knogleslidgigt.

Hvordan virker Botox

Botox injiceres direkte i knæleddet for at lindre smerter. Den samme bakterie, der forårsager botulisme svækker eller laminerer musklerne på injektionsstedet, selvom det ikke har nogen effekt på de tilstødende muskler, som fortsat bevarer styrke og normal fysisk funktion. Botulinumtoksin binder sig til motorens nerveender i musklerne og blokerer frigivelsen af ​​acetylcholin, det kemikalie, der får musklerne til at indgå.

Anvendelser

For patienter, der lider slidgigt i knæet, indfører Botox injektioner på knæet ved at målrette smerte nerver i knæleddet. Injektionerne kan også reducere nervelateret inflammation i musklerne omkring knæet. Reumatologer på Mayo Clinic påpege, at mens det stadig er uklart, hvor effektiv denne behandling kan være, viser en voksende forskningsgruppe opmuntrende resultater.

Procedure

Læger bruger en speciel ultralyd enhed til at styre en lille nål, der injicerer Botox i det arthritiske knæleddet hulrum, som er fyldt med synovial væske. Botulinumtoksin kan indgives uden bedøvelse, og derfor kan en person føle lidt mindre ubehag, da Botox injiceres. Behandling tager kun et par minutter, men det kan forbedre livskvaliteten for mennesker, der lider af alvorlig smerte ved leddgigt i knæene. En ulempe er, at injektionerne er dyre og dækkes ikke af de fleste sygesikringsplaner. Mens omkostningerne ved Botox-behandlinger kan variere afhængigt af faktorer som klinikens placering, kvalifikationer af lægen og antallet af indsprøjtninger, der gives den 25. august 2009 kostede et hætteglas af Botox mere end $ 1.000.

Fordele

Ifølge forskere ved University of Minnesota i Minneapolis kunne Botox-injektioner som lokal smertebehandling for slidgigt, der påvirker knæet, i sidste instans erstatte orale medicin, der har været kendt for at forårsage alvorlige systemiske bivirkninger hos nogle mennesker. Marlen L. Mahowald, M.D., professor i medicin ved University of Minnesota i Minneapolis og ledende efterforsker i undersøgelsen, er optimistisk, at Botox-behandling endog kunne forsinke behovet for knæoperation hos visse patienter. Efter blot tre måneder rapporterede deltagerne i 2007-klinisk forsøg signifikant mindre smerte, forbedret bevægelsesområde og bedre knæfunktion efter Botox-behandling.

Bivirkninger

Tidligere rapporterede nogle patienter muskelsvaghed, når de blev injiceret med Botox til behandling af cervikal dystoni, en tilstand, hvor en person lider af muskelstivhed og spasmer i nakken. Imidlertid blev ingen af ​​disse samme bivirkninger rapporteret, da Botox blev anvendt til behandling for at lindre smerten og betændelsen i forbindelse med arthritis. Mahowald, som også er reumatologisektionen i Minneapolis VA Medical Center, påpeger, at en af ​​grundene til, at der ikke er rapporteret om nogen bivirkninger, er at en så lille dosis anvendes.

På trods af de positive fordele ved Botox behandlinger for ildfast ledd smerte, er der behov for mere forskning for at bestemme virkningen og sikkerheden af ​​stoffet, når det injiceres i smertefulde led. Men resultaterne fra tidligere foreløbige undersøgelser, der blev præsenteret ved Det Amerikanske College for Rheumatologi Årligt Videnskabsmøde i Washington, D.C., identificerer potentialet ved Botox-injektioner som en metode til smertelindring for dem, der lider af kronisk knæledsmerte. Botox kan være en anden levedygtig mulighed for behandling af gigt, især for dem, der ikke er kandidater til total knæskifteoperation.

Potentiel