Bagepulver til en kolon rens

Autointoxication er en gammel teori, der tyder på, at defekt fordøjelse fører til sygdomsfremkaldende toksiner at samle i tyktarmen. Kolon rensning er blevet betragtet som en måde at vende denne tilstand. Denne praksis kan indebære administration af en enema, som er injektion af væske i tyktarmen, rensning med afføringsmidler eller kosttiltag for at fjerne tarmene af overskydende fækalt stof. Bagepulver er en af ​​de ingredienser, der anvendes i disse kolonrensninger. Selvom der mangler kvalitetsforskning til at bevise dens værdi, er kolonrensning foreslet af mange alternative sundhedspersonale, der tror, ​​at det hjælper med at befri kroppen af ​​toksiner.

Natriumbicarbonat, bedre kendt som bagepulver, er et middel til fordøjelsesbesvær, fordi dets alkaliske sammensætning neutraliserer sure fordøjelsessaft. Gennem årene har den også været brugt i enema løsninger og spionerede for at genoprette pH balance – som en behandling for sygdomme, som nogle alternative sundhedspersoner tror, ​​er forbundet med sur surhedsgrad. Når en lille mængde bagepulver blandes med vand og typisk salt, der kan bruges som afføringsmiddel eller enema, kan det hjælpe med at fjerne tyktarm på grund af en proces kaldet osmose. I det væsentlige, da denne opløsning kommer ind i tarmen, får det vand til at blive trukket ind i tarmene – blødgør afføringen og stigende afføring volumen. Hvor godt det virker for at fjerne tykkelsen afhænger af mængden og hyppigheden af ​​brugen.

Der er også kosttilgange til rensning af kolon i fækalt stof og for lindring af forstoppelse. Den bedste måde at hjælpe med at fjerne afføring er en fiber med højt fiberindhold – rig på friske frugter, grøntsager, fuldkorn, bønner, frø og nødder. For ekstra hjælp er der også afføringsmidler. Naturlige midler som psylliumskallet, hvedeklid og andre kosttilskud tilføjer bulk til afføringen, hastighedsbevægelse af fækalt materiale gennem tarmene og også blødgør tarmindholdet. Bagepulver har en historie om at blive brugt som afføringsmiddel, selv om forskning der understøtter dens effektivitet mangler.

Mens rensning er tyktarmet vigtigt før visse diagnostiske medicinske tests, såsom en koloskopi og en fiber med høj fiber, der fremmer regelmæssige afføring, er kendt for at reducere tarmens eksponering for toksiner, er der lidt forskning til støtte for, at kolonrensning faktisk rids Blod og legemsvæv af toksiner. Hyppigt citerede tegn på denne autointoxicering omfatter dårlig hudfleksion, muskelsmerter og træthed, men som regel fordømmer den almindelige medicin disse påstande. Ifølge en august 2011 anmeldelse offentliggjort i Academy of American Family Physicians er der mangel på kvalitet og offentliggjort beviser, der forbinder kolonrensning med eventuelle sundhedsmæssige fordele.

Bagdoser taget i for store mængder kan føre til toksicitet, specielt en tilstand, der kaldes metabolisk alkalose. Dette er mere sandsynligt at forekomme hos mennesker, hvis nyrer ikke fungerer godt. Kolonrensning af enhver art kan forårsage bivirkninger, der spænder fra mildt – såsom kramper, opkastning og kvalme – til svær, såsom pancreatitis, infektion og tarmperforering, ifølge artiklen i “Journal of Family Practice.” Hvis du lider af forstoppelse eller for en anden grund vil gerne prøve kolonrensning, skal du sørge for at diskutere det først med din læge. Dette er især vigtigt, hvis du har nogen sundhedsmæssige forhold eller tager receptpligtige medicin. Kronisk forstoppelse, oppustethed eller mavesmerter kan være tegn på en mere alvorlig underliggende tilstand og bør også drøftes med din læge.

Bagesoda og kolonrensning

Andre metoder til kolonrensning

Kolonrensningsforskning

Advarsler og forholdsregler