3 måder at forstå unormale afføring på

Galde, slimhinde og farverne på de fødevarer, du spiser, kan alle bestemme farven på din fæces. Brunt anses for normalt, men hvis du spiser en kost højt i grønne grøntsager eller fødevarer med grøn madfarve, kan dine tarmbevægelser tage en grøn skygge. Hvis du bemærker, at din skammel er lys rød eller en mørk sort, kan du passere blod og skal straks se din læge for at blive testet. Lyse røde afføring betyder normalt, at blod kommer fra din tyktarmen eller rektum og sort betyder blødningen stammer fra maven, f.eks. Når du har et blødende sår. Det er muligt, at dine røde eller svarte tarmbevægelser skyldes din kost; farverige fødevarer som rødbeder, tomatsuppe og røde gelatine desserter kan farve dine afføring rødt, og jerntilskud kan gøre din skammel sort. Hvidfarvede afføring er unormale og bør straks tjekkes ud. En lyset afføring kan indikere en galdekanalblokering, gallesten eller metaboliske forstyrrelser.