Kan appelsiner forårsage acne?

Ca. 4 ud af 10 teenagere lider af acne eller acne-ar, rapporterer American Academy of Dermatology, og mange voksne fortsætter med at opleve acne godt ind i deres 20’ere og derover. Ernæring kan spille en rolle i forebyggelse og behandling af acne hos visse mennesker. En appelsin er en sund mad, der ikke kan forårsage acne og kan faktisk reducere forekomsten.

Baggrund

Acne er en hud betingelse, der uforholdsmæssigt påvirker mennesker, der lever i industrialiserede samfund, ifølge august-udgaven af ​​”Cutis”. I denne anmeldelse bemærker forfatterne, at kost er en primær årsag til acne i mange vestlige lande. En diæt, der er lav i antioxidanter, der er rige på mejeriprodukter og højt i hurtigt fordøjende kulhydrater, bidrager alt sammen til udviklingen af ​​acne.

C-vitamin

I Loren Cordain’s bog, “The Dietary Cure for Acne”, konstaterer Colorado State University næringsprofessor, at overskydende aktivitet af frie radikaler – deformerede molekyler, der angriber normale celler – på huden, kan bidrage til dannelsen af ​​acne. Han tilføjer, at forbruge tilstrækkelige mængder af antioxidanter er vigtigt for at reducere forekomsten af ​​frie radikaler på huden. Appelsiner er en af ​​de mest rigelige kilder til C-vitamin – en potent antioxidant. En enkelt orange giver dig mere end 100 procent af din anbefalede kosttilskud til vitamin C, Office of Dietary Supplements rapporter.

Glykæmisk belastning

Ikke alle kulhydrater fordøjes i samme hastighed. Det værktøj, som forskere bruger til at måle den hastighed, kulhydrater fordøjes – den glykæmiske belastning – kan være vigtig for acne. En undersøgelse undersøgt i juli 2007 “American Journal of Clinical Nutrition” opdagede, at omskiftning af en gruppe på 40 acnelidere til en lavglykæmisk belastning kost reducerede forekomsten af ​​acne med ca. 23 procent. Friske appelsiner er en lavglykæmisk mad, ifølge Harvard Medical School. Apelsinjuice har dog en glykæmisk belastning mere end dobbelt så frisk friske appelsiner og bør undgås.

Overvejelser

Ligesom enhver lidelse i huden, bør du søge råd fra en uddannet hudlæge til at hjælpe med at behandle din acne. Hidtil har ingen videnskabelige undersøgelser undersøgt effekten af ​​appelsiner eller enhver anden enkelt mad på udviklingen af ​​acne. Ud over kost kan du reducere acne ved at begrænse mælkeindtagelse, vaske dit ansigt to gange dagligt og undgå brug af olieagtig kosmetik.